Notícies i comunicats

08/04/2016

L'Ajuntament de Girona duplica la dotació pressupostària destinada als ajuts de creació artística Girona Kreas

Aquest 2016 la quantitat econòmica per a aquestes beques i subvencions arriba als 100.000 euros. També s'ha creat una nova modalitat d'ajut adreçat a la recerca i creació artística.

Font: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona destinarà aquest 2016 un total de 100.000 euros per als ajuts de creació artística Girona Kreas, una xifra que duplica la quantitat econòmica d’aquestes beques i subvencions de l’any passat. Les ajudes d'aquesta convocatòria estan destinades a fomentar la creativitat i la recerca artístiques de la ciutat. Aquest any s’ha creat una nova modalitat d’ajut adreçat a la recerca i creació artística, una beca que se suma a la de formació artística no reglada i a la subvenció per a la producció i difusió artístiques.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Carles Ribas, ha remarcat que amb les beques Kreas “nodrim la creació com a substrat de l’art i la societat” i ha subratllat que amb aquests ajuts des del consistori “ajudem a formar, ajudem a la recerca i a crear i ajudem a fer realitat la creació”. Pel que fa a les aportacions econòmiques de cada modalitat, cal destacar que la beca de formació artística no reglada es duplica respecte l’any anterior (aquest 2016 serà de 2.000 euros per projecte com a màxim, mentre que l’any anterior era de 1.000 euros), que la subvenció per a la producció i difusió artístiques es multiplica per sis (aquest 2016 serà de 30.000 euros per projecte com a màxim davant dels 5.000 euros com a màxim de l’any anterior). La nova modalitat d’ajuda, adreçada a la recerca i creació artística, tindrà una dotació de 2.000 euros per projecte, com a màxim, aquest primer any.

Poden optar a la convocatòria les persones físiques o jurídiques vinculades a la ciutat de Girona en els camps artístics de la música, el teatre, la dansa, el circ, la literatura, les arts visuals, les audiovisuals, els videojocs i multimèdia, i la cultura tradicional i popular. Hi poden participar totes aquelles persones físiques o jurídiques, o bé agrupacions que compleixin els següents requisits: no haver obtingut ajut en la mateixa modalitat en la convocatòria de l’any anterior; vinculació de les persones beneficiàries o del projecte amb la ciutat de Girona; no tenir pendent de justificar qualsevol subvenció atorgada anteriorment per l’Ajuntament, o estar al corrent del compliment de les obligacions fiscals. A més, les persones jurídiques hauran d’acreditar que els seus objectius i finalitats estan relacionats amb la finalitat dels ajuts als que optin i les persones sol·licitants hauran d’estar directament vinculades al projecte que presentin i a la seva execució.

Les bases de l’edició 2016 dels ajuts Kreas s’han aprovat a la Junta de Govern Local d’avui i divendres de la setmana que ve, dia 15 d’abril, es preveu que s’hi aprovi la convocatòria específica.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)