Notícies i comunicats

25/04/2016

La votació electrònica dels pressupostos participats dels barris es farà de l'1 al 12 de juny

Avui comencen les assemblees de retorn als barris amb els projectes valorats pels serveis tècnics municipals.

Avui comencen les assemblees de retorn dels pressupostos participats. Durant el mes de febrer es van fer les primeres assemblees de les quals es van recollir totes les propostes que havien de valorar els serveis tècnics. Ara, un cop valorades, es presentaran durant aquesta setmana i la vinent als trenta barris de la ciutat i les entitats veïnals decidiran quines es porten a votació el proper mes de juny.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que aquest any es mantindrà la partida de 1,2 milions d’euros destinats als pressupostos participats: “És un projecte que està plenament consolidat, en un context en què cada vegada més la ciutadania demana prendre part en les decisions públiques”. Aquesta serà la quarta edició dels pressupostos, i Madrenas ha destacat que els veïns poden comprovar ja la utilitat d’aquesta iniciativa a través de les diverses obres que s’han tirat endavant, “per això demano als veïns que participin en les assemblees, i després en les votacions, per tirar endavant entre tots els projectes que creguin més necessaris”.

Pel que fa a les votacions, i amb motiu de la bona acceptació del vot electrònic i l’augment de participació que es va experimentar l’any passat amb aquest sistema, s’ha decidit ampliar el termini de votació electrònica, que enguany es farà de l’1 al 12 de juny. S’enviarà a cada ciutadà o ciutadana amb dret a vot un butlletí informatiu amb els projectes de cada barri i una credencial de vot. Aquesta credencial serà una clau personal que permetrà realitzar el vot de manera fiable i segura des de qualsevol mitjà tecnològic (telèfon mòbil, tauleta, ordinador…) seguint les instruccions que s’especificaran. Aquest mitjà també garanteix el compliment de la normativa de protecció de dades de caràcter personal.

Aquest any la votació electrònica substituirà la presencial. Tot i això, el dissabte 4 de juny, hi haurà una sessió de votació electrònica guiada a cinc centres cívics de la ciutat (Centre Cívic Onyar, Centre Cívic Pla de Palau, Centre Cívic Barri Vell-Mercadal, Centre Cívic Pont Major i Centre Cívic Ter). En aquests espais hi haurà, durant tot el matí, una persona dinamitzadora i un ordinador a disposició de tothom qui ho necessiti per tal d’emetre el seu vot. Les persones que vagin a aquests centres cívics han de portar, igualment, la carta que hauran rebut a casa amb la seva credencial.

Les entitats veïnals i l’Ajuntament de Girona treballen conjuntament per fomentar la participació de tots els veïns i veïnes amb l’objectiu d’aconseguir una major implicació en els barris i en totes les activitats que s’hi porten a terme, impulsades fonamentalment amb una gran dosis de voluntariat per part de totes les entitats i associacions.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)