Notícies i comunicats

27/04/2016

Girona acull la 9a edició de la Fira de la Ciència, adreçada a l'alumnat de Primària

Aquest divendres 500 nens i nenes dels centres escolars de la ciutat ompliran la plaça de la Constitució amb la realització de tallers de ciència.

Font: Ajuntament de Girona

Una nova edició de la Fira de la Ciència per a petits grans científics torna a Girona amb la celebració de 22 tallers que duran a terme uns 500 alumnes de 4t i 6è de Primària i que es realitzaran de manera simultània durant el matí d’aquest divendres a la plaça de la Constitució. Les activitats científiques començaran a 2/4 de 10 del matí i s’allargaran fins a les 12 del migdia. La Fira està organitzada per l’Ajuntament de Girona, conjuntament amb el Centre de Recursos Pedagògics del Servei Educatiu del Gironès, l’Obra Social “La Caixa” i la Universitat de Girona.

Els tallers els realitzaran diferents entitats, associacions i empreses juntament amb els grup classe i les temàtiques que s’hi tractaran aniran des de la policia científica, passant per la depuració d’aigües residuals, la fabricació de sabó, l’observació de fauna aquàtica, la separació de líquids, la química, la meteorologia, les matemàtiques o els escacs, entre altres. En aquesta nova edició hi participaran les escoles Carme Auguet, Eiximenis, Joan Bruguera, Mare de Déu del Mont, Migdia, Pericot, Pla de Girona, Santa Eugènia, Taialà, Verd i Vila-roja.

La Fira de la Ciènca és una de les activitats del projecte de ciència que s’està duent a terme des de la Caseta – Serveis Educatius de l’Ajuntament de Girona amb l’objectiu de promoure l’experimentació científica a educació primària. La Fira també és un espai per compartir una jornada d’educació científica amb tots els implicats, mestres i alumnes de les escoles de Girona i representants de les entitats col·laboradores. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)