Notícies i comunicats

28/04/2016

Girona acull avui el congrés nacional de la Societat Espanyola de Psicooncologia

L'esdeveniment reunirà a més de 200 especialistes del sector i intervindran experts de tot l'Estat espanyol.

Aquesta tarda, a les 15.30 hores s’inaugurarà el congrés nacional de la Societat Espanyola de Psicooncologia (SEPO) que per primera vegada se celebra a Girona, al Palau de Congressos de la ciutat. L’esdeveniment, que s’allargarà fins el dissabte, reunirà a professionals de les diferents branques de la salut que atenen i donen suport a les persones que pateixen càncer i a les seves famílies.

El congrés, que es presenta sota el lema "El cost de tenir cura en oncologia: suport als equips professionals", reunirà més dos-cents assistents. Aquesta trobada pretén crear un espai de reflexió per tractar i oferir recursos per gestionar el desgast personal i d'equip que suposa per a aquests professionals treballar en oncologia, a causa de la seva proximitat amb el patiment dels altres i del propi. Amb aquest objectiu, el congrés plantejarà temes crucials sobre el cost del cuidar, analitzant les necessitats existents en aquest camp i com s'estan abordant en l'actualitat a nivell estatal i internacional. Molt especialment, es presentaran diferents contribucions per ajudar els professionals a comprendre i gestionar millor aquest cost, a nivell individual i grupal, des d'una pluralitat d'enfocaments. Per tot això es desenvoluparà un programa científic que compta amb persones referents en cadascun dels temes proposats, i amb una àmplia oferta de tallers sobre temes específics dirigits per formadors amb àmplia experiència, diverses conferències, debats i reunions amb experts.

L’acte inaugural anirà a càrrec del president de la SEPO, Francisco Gil; el gerent del CatSalut a Girona, Miquel Carreras, la directora general de l’ICO i gerent de l’ICS, Candela Calle; el director del Pla Oncològic de Catalunya, Josep Maria Borràs; el director corporatiu de l’Àrea Social de la Fundació Bancària “la Caixa”, Marc Simón; i la de presidenta del Comitè Organitzador SEPO 2016, Jun Lluch. A les vuit del vespre, l’ajuntament de Girona oferirà als assistents un acte de benvinguda a la ciutat, a càrrec de l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas. La benvinguda tindrà lloc al Pati dels jueus del Centre Bonastruc ça Porta. La tinenta d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana, afirma que “des de l’Àrea de Turisme s’està fent una intensa promoció internacional amb l’objectiu de captar congressos europeus. Al mateix temps, es dóna suport institucional per poder realitzar congressos estatals com és el cas del Congrés SEPO, gestionat per una empresa gironina amb una llarga trajectòria professional”.

Es destaca, entre d’altres, la intervenció de Luzia Travado, Head of Psycho-Oncology Unit, Champalimaud Clinical Centre na Champalimaud Foundation (Lisboa); el doctor en psicologia José Luís Bimbela o el Lama Jinpa Gyamtso, la doctora en Metafísica Anji Carmelo o la doctora Luján Comas, coautores del llibre "¿Existe la muerte? Ciencia, vida y trascendencia". 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)