Notícies i comunicats

28/04/2016

Més espais singulars i naturals a la 61a edició de Girona, Temps de Flors

Aquest any es tindrà l'oportunitat de visitar els murs romans de l'antic hospital de la ciutat, projectes a Sant Narcís i Santa Eugènia o de passejar per una platja fluvial al riu Ter, entre altres.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana, han presentat aquest matí la 61a edició de Girona, Temps de Flors, que tindrà lloc del 7 al 15 de maig. Durant aquests nou dies, es podran visitar 134 espais guarnits amb projectes florals. “Temps de Flors és una història d’èxit col·lectiva, un projecte coral de la ciutadania, les entitats, les empreses i les institucions”, ha subratllat l’alcaldessa, que ha aprofitat la presentació d’aquest matí per agrair la implicació en el festival tant a les persones que formen part del seu “cor” -els representants de les entitats- com els voluntaris, artistes i patrocinadors.

Com a novetats, enguany es podran veure els murs d’època romana que estan localitzats en un edifici del carrer del Riu Galligants, que semblaria que havia acollit un hospital a l’edat mitjana i que properament acollirà un balneari urbà de la ciutat. Amb motiu d’aquest nou ús, aquesta serà l’única oportunitat per visitar aquestes troballes arqueològiques.

Aquest any, seguint la línia de les últimes edicions, Temps de Flors fa un pas més en la implicació dels barris de la ciutat en el festival. Mentre que el barri de Carme Vista Alegre es consolida com a punt del recorregut floral, els barris de Santa Eugènia i Sant Narcís participaran a l’exposició amb projectes en els seus espais més emblemàtics i centre de la vida al barri: la plaça de Santa Eugènia i Can Ninetes, en el cas de Santa Eugènia, i la plaça de l’Assumpció, en el cas de Sant Narcís. En aquest darrer sector, participarà també en aquesta edició del festival una escola d’idiomes de la zona.

La platja fluvial del riu Ter, les fonts del Barri Vell i el camí del passeig Arqueològic fins a l’ermita del Calvari seran alguns dels nous espais que inclouran projectes florals en aquesta edició. En aquest sentit, la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana, ha remarcat que “és important potenciar espais de la ciutat que no es coneixen, tant pels visitants com pels gironins”. També es podran veure projectes singulars i suggestius als soterranis de la Catedral i a les escales de la basílica de Sant Feliu.

La cultura tindrà també un pes especial aquest any. La cinquena edició de Girona A Cappella Festival omplirà la ciutat de música. A més, el dimecres 11 de maig –dia en què Temps de Flors s’allargarà fins a les 12 de la nit- es farà un concert de campanes al Barri Vell de la ciutat. Una altra de les noves propostes culturals d’aquesta edició és la ubicació del popular i simbòlic piano de cua del prestigiós Concurs Internacional de Música Maria Canals al pati del Museu d’Art durant els dies del festival.

En aquesta 61a edició de Girona, Temps de Flors, i com a cloenda de les activitats per commemorar el 30è aniversari de l’agermanament entre Albi i Girona, la ciutat occitana ha volgut implicar-se en l’esdeveniment gironí més internacional i s’ha encarregat d’elaborar un projecte que es podrà veure als jardins de la Torre de Carlemany.
 
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)