Notícies i comunicats

12/02/2015

L'Ajuntament de Girona plantarà 217 arbres en la segona fase de restitució de l'arbrat de la ciutat

Es preveu començar una tercera fase de plantació properament.

Font: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona plantarà un total de 217 arbres distribuïts pels diferents barris de la ciutat. Aquesta acció correspon a la segona fase de restitució de l’arbrat de la ciutat. Al febrer de 2014 es va iniciar la primera fase de plantació amb 412 arbres, i se n’ha previst una tercera que començarà properament.

Tal com ha explicat el tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat i Atenció Ciutadana, Jordi Fàbrega, “s’han buscat varietat i espècies d’arbres que s’adaptin al clima mediterrani i que alhora siguin resistents a les plagues i a les malalties més comunes”. S’han escollit espècies adaptades a la climatologia de Girona, amb temperatures negatives a l’hivern i estius molt secs i calorosos, per poder tenir exemplars sans, resistents i amb menys necessitat de manteniment i consum de recursos.

La inversió d’aquesta segona fase ha estat de 21.991,75 euros per a l’adquisició dels arbres, que corresponen a les espècies següents: Acacia dealbata (2 unitats), Aesculus hippocastanum (11 unitats), Albizia julibrissim (1 unitat), Butia capitata (1 unitat), Carpinus betulus (9 unitats), Celtis australis (40 unitats), Cercis siliquastrum (25 unitats), Fraxinus angustifolia (16 unitats), Ginkgo biloba (3 unitats), Lagerstroemia indica (7 unitats), Liquidambar styraciflua (8 unitats), Liriodendron tulipifera (5 unitats), Melia azedarach (35 unitats), Morus alba (7 unitats), Prunus pissardii (15 unitats), Prunus sargentii (7), Pyrus calleryana (11 unitats), Sophora japonica (4 unitats) i Tilia platyphyllos (10 unitats). 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)