Notícies i comunicats

17/02/2015

L'obra del fotògraf britànic Terry O'Neill es podrà veure al Museu del Cinema fins al 31 de maig

L'exposició "Terry O'Neill. Rostres de llegenda" recull retrats dels grans actors i actrius de Hollywood de la dècada dels 60 i 70.

Font: Ajuntament de Girona

El Museu del Cinema acollirà, fins al 31 de maig, l’exposició “Terry O’Neill. Rostres de llegenda”, una producció de la Fundación Telefónica que planteja una retrospectiva per la trajectòria professional del gran fotògraf britànic Terry O'Neill, que va retratar els rostres de joves promeses musicals del pop en els anys 60 i 70, de les grans estrelles de Hollywood, de les celebritats de la política del segle XX i de les figures de la moda, sobretot en els 90.

Aquesta mostra se centra especialment en les fotografies d'alguns dels grans actors i actrius de Hollywood de la dècada dels 60 i 70 principalment. Així, entre les 60 imatges de l'exposició, podem veure per exemple fotografies de Clint Eastwood, Brigitte Bardot, Mia Farrow, Michael Caine, Paul Newman, Robert Redford, Orson Welles, Audrey Hepburn, Sean Connery o Frank Sinatra, entre d’altres. L'estil inèdit de fotografiar d’O’Neill -natural, directe i informal- es recolza en l'ús de la càmera de 35 mm i l'accés excepcional als fotografiats, amb qui passava dies sencers.

“El fotògraf va viure l’època daurada del fotoperiodisme, en què la premsa encara no estava audiovisualitzada. Això, combinat amb el talent per captar la naturalitat dels personatges que fotografia, es pot considerar una de les claus del seu èxit”, ha afirmat l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont. En la mateixa línia, la responsable d’exposicions i col·leccions de la Fundación Telefónica, Laura Fernández Orgaz, ha destacat l’estil espontani, discret i gens formal de O’Neill, que aconsegueix treure la faceta més humana de cada artista fotografiat.

Terry O'Neill (Londres, 1938) és un dels grans fotògrafs actuals, especialitzat en el retrat d'artistes de cinema, cantants i celebritats mundials. Els seus treballs al llarg de sis dècades han merescut portades de les principals revistes mundials: Time, Paris Match, Stern, Vanity Fair... Actualment, les seves fotografies s'exposen en galeries d'art i col·leccions privades de tot el món i promou uns premis internacionals de fotoperiodisme que duen el seu nom.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)