Notícies i comunicats

26/02/2015

Comença el projecte de reforma de la nova biblioteca de la Casa de Cultura

La setmana vinent s'iniciaran les obres que han de permetre que s'hi traslladi la biblioteca municipal Ernest Lluch.

Font: Ajuntament de Girona

La setmana vinent començarà la primera fase de les obres de reforma de l’espai de biblioteca de la Casa Cultura. El total de les actuacions previstes permetrà que la biblioteca municipal Ernest Lluch –ubicada actualment al Pla de Palau– passi a ocupar les dependències de l’antiga biblioteca pública de la Casa de Cultura. D’aquesta manera, tal com ha explicat el regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, “es convertirà en equipament de barri i es destinarà preferentment al servei dels veïns del centre de Girona”. Les obres a la Casa de Cultura vénen motivades pel trasllat, el passat mes de desembre, de la biblioteca central de Girona al nou edifici d’Emili Grahit, fet que ha provocat una redistribució dels equipaments bibliotecaris a la ciutat.

 

L'objecte d'aquesta primera fase del projecte és habilitar com a sala de lectura l'antiga sala infantil, de manera que, a l'espera de la segona fase, pugui ser utilitzada per al públic amb els serveis de préstec, consulta i accés a Internet, dotant-la de les característiques i instal·lacions necessàries i definitives segons el projecte global. Es preveu que les obres durin uns 2 mesos.

 

L'adjudicació d’aquest projecte s’ha dividit en dos lots. El lot núm. 1, que correspon a l'obra civil i seguretat i salut s’ha adjudicat a l’empresa Xiu Cargol, Gestió i Construcció d’Obres, SL, pel preu de 48.948,43€, IVA inclòs. El lot núm. 2, que correspon a les instal·lacions, ha estat a favor de l’empresa Rodriguez Muñoz Matias 000379512T SLNE, pel preu 46.796,75€, IVA inclòs.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)