Notícies i comunicats

11/03/2015

Quatre detingudes com presumptes autores de delictes de furt

Un cop havien furtat les peces de roba, les amagaven dins el maleter d'un cotxe que tenien estacionat prop de les botigues

Font: Ajuntament de Girona

La Policia Municipal de Girona va detenir, al voltant de les sis de la tarda d’ahir dimarts, Concepción C.R., de 43 anys; Maria del Carmen G.C., de 38 anys d’edat; Tamara G.P., de 27 anys. i Saray G.V., de 33 anys. totes quatre veïnes de Sant Adrià del Besòs (Barcelona), com a presumptes autores de diversos delictes de furt.
Al voltant de les sis de la tarda de dimarts dia 10, la Central de Coordinació de la Policia Municipal va rebre una trucada al 092 en la qual una ciutadana alertava sobre quatre dones sospitoses de furtar en una botiga. En concret, se les havia vist, amb actitud vigilant, mentre guardaven roba dins d’un vehicle Opel Corsa estacionat al carrer de Sant Joan Baptista de la Salle.
Seguidament, al lloc dels fets s’hi van desplaçar dos agents de la Secció d’investigació i Seguretat de la Policia Municipal que van comprovar que, tal com s’indicava en la trucada, una dona deixava roba dins el maleter del vehicle assenyalat. Per aquest motiu, van fer-li un seguiment gràcies al qual van veure que entrava i sortia d’un comerç de l’Eixample amb una bossa de mà i s’apropava a una altra dona que estava asseguda en un banc d’una plaça propera al comerç. Aquesta segona persona tenia un carret dels d’anar a comprar, dintre del qual la noia hi va introduir unes peces de roba que duia a la bossa de mà. Tot seguit, hi van arribar dues dones més que van fer el mateix. Després de parlar entre elles, es van separar per entrar altre cop a les botigues de roba més properes.
Immediatament, els agents les van identificar totes quatre, una de les quals duia les claus de l’Opel Corsa. Després d’identificar-les, van comprovar que dins del maleter, i de la part posterior del cotxe, hi havia gran quantitat de roba nova procedent de quatre establiments comercials de Girona i dos de Salt. En no poder mostrar cap tiquet de compra, els policies les van detenir.
Durant les detencions, els agents van comprovar que el carret de la compra estava folrat de paper d’alumini per evitar els lectors d’alarmes de les botigues. Dins el carret també hi havia una base metàl•lica imantada que serveix per treure les alarmes dels productes.
Es dóna el cas que tres de les detingudes tenen antecedents per altres detencions per motius similars. El valor total de les peces de roba recuperada és de més de 2.940 euros.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)