Notícies i comunicats

12/03/2015

As You Want, Cala Vento, Korneiev, Lakaste i Últim Elefant, bandes seleccionades pel jurat per a consursar a "Strena't a l'INTRO"

Korxea, guanyadors de la votació popular, a la que han participat prop de 2.500 persones. Els primers classificats de Salt The Musics 2014, Cru; del concurs Joan Trayter de Figueres 2014, Liar Desire; de l'Escena Bisbalenca 2014, Mal Asunto; i Lád Cúig, procedents de l'Amanida Sound 2014; també hi actuaran.

Un total de 10 bandes participaran a “Strena’t a l’INTRO”, la primera fase del Concurs de Música Emergent de Girona INTRO, que tindrà lloc en escenaris del Festival Strenes els dies 10, 18 i 25 d'abril. Les bandes que participaran són As You Want, Cala Vento, Korneiev, Últim Elefant i Lakaste, que han estat escollides pel jurat; Korxea, guanyadors de la votació popular; i les 4 bandes procedents d’altres concursos: Cru, del concurs Salt The Musics; Lád Cúig, de l’Amanida Sound; Mal Asunto, de l'Escena Bisbalenca; i Liar Desire, del concurs Joan Trayter de Figueres; amb els que INTRO col·labora.

Un total de 29 bandes gironines va ser admeses al procés de selecció. L’elecció del jurat no ha estat fàcil doncs hi havia molta qualitat entre les propostes. El jurat fixe està format per l'MC i dinamitzador cultural Urban; el músic i productor Lluís Costa; i la cantautora Paula Grande, i al llarg de totes les fases s'hi aniran incorporant programadors i altres professionals del sector.

Per primer cop el concurs ha obert la possibilitat al públic de votar online amb un gran èxit de participació: durant 9 dies prop de 2.500 persones van votar a través de l’aplicació creada pel concurs dins la plataforma Easypromos. I per primer cop l’INTRO s'inclou a Strenes. Les deu bandes seleccionades actuaran als escenaris de Sant Feliu (10 i 25 d’abril) i plaça de Santa Susanna del Mercadal (18 d’abril). En aquesta fase, s'escolliran 4 bandes per passar a la següent, que tindrà lloc a La Mirona.

Durant la primera fase i amb la voluntat de ser una plataforma i una eina d’informació per als grups emergents, l’INTRO ha organitzat, conjuntament amb l’Espai Marfà, dos tallers adreçats a bandes novelles.

Taller pràctic de Com presentar la teva banda? Idees per diferenciar-te en un oceà de propostes.

Taller pràctic de Eines i estratègies del màrqueting digital per a músics.


El Concurs INTRO és una bona oportunitat per a grups novells, tant per iniciar una dinàmica com a banda, que fins al moment potser no tenien, com per tocar en escenaris en bones condicions tècniques i, per tant, fer un pas més en la seva trajectòria.


Més informació a la web www.girona.cat/concursintro
Facebook www.facebook.com/ConcursIntro i Twitter @ConcursIntro
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)