Notícies i comunicats

17/04/2015

L'Ajuntament de Girona presenta el llibre "Contes per la pau"

La publicació compta amb la complicitat d'una desena d'escriptors i està il·lustrat per nens i nenes de 13 escoles de la ciutat.

Font: Ajuntament de Girona

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, l’Ajuntament de Girona i la Coordinadora d’ONG Solidàries presenten un llibre molt especial, fet amb i per a la mainada de Girona, amb la complicitat d’una desena d’escriptors i escriptores. Contes per la pau recull les narracions de Carles Sala, Núria Martí, Enric Ramionet, Mar Bosch, Mercè Saurina, Josep Pastells, Dolors Garcia, Maria Mercè Roca, Lluís Freixas i Josep M. Fonalleras i està il·lustrat per nens i nenes de 13 escoles de la ciutat.

A partir de la setmana que ve, els contes es distribuiran entre les escoles gironines participants, amb l’objectiu que comencin a nodrir les biblioteques escolars amb material sobre resolució pacífica de conflictes i cultura de pau en un sentit ampli, tal com s’ha treballat en la campanya Contes per la Pau 2014-15.

El llibre forma part de la campanya Contes per la Pau, la cinquena campanya escolar que l’Ajuntament de Girona i la Coordinadora d’ONG Solidàries impulsen conjuntament a Girona, com a activitat commemorativa del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP), el 30 de gener, coincidint amb l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi. Amb la proposta d’enguany s’ha fomentat la reflexió d’alumnes, mestres, personal dels centres i famílies, sobre la cultura de pau.

Al llarg del mes de gener les escoles participants han treballat la cultura de pau i els valors que se’n deriven, a través de la il·lustració de 10 contes que tracten el tema pau, escrits i pensats expressament per a aquesta campanya. La feina de les il·lustracions -realitzada a les aules- ha anat acompanyada i reforçada per dinàmiques i tallers de pau, que donen contingut a la idea de pau del DENIP.

En total hi han participat, a Girona ciutat, al voltant de 2.800 nens i nenes, de 13 centres educatius de la ciutat: Escola Carme Auguet, Doctor Masmitjà, Eiximenis, Pericot, Mare de Déu del Mont, Maristes, Marta Mata, Migdia, FEDAC Sant Narcís, Pla de Girona, Verd, Vila-roja, i Balandrau. A Figueres, hi ha participat l’Escola Sant Pau, la Salvador Dalí, Josep Pallach i Escolàpies.

Per a més informació www.contesperlapau.wordpress.com 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)