Notícies i comunicats

22/04/2015

El Festival de Mapping a les escoles

Tallers especialitzats -dirigits per professionals del món del mapping i la creació audiovisual- a les escoles gironines

El Festival Internacional de Mapping de Girona (FIMG) és el festival d'estiu que enllaça el patrimoni cultural de Girona amb la creació contemporània mitjançant la innovació i les arts audiovisuals.

Per aquest 2015 el tema central del festival són les contradiccions. L'objectiu és el d'estimular projectes que explorin possibles escenaris al voltant del tema, així com suggerir un marc per a la reflexió artística i cultural.

L’educació i el territori són dos dels eixos fonamentals que el FIMG potencia. En aquest sentit, el festival organitza tallers especialitzats -dirigits per professionals del món del mapping i la creació audiovisual- a les escoles gironines. L’objectiu és que els alumnes de la comarca formin part del festival a través de la creació d’obres, algunes de les quals es veuran projectades durant el festival. Una iniciativa organitzada per l’equip de Mapping fet a mà, encapçalat per David Sarsanedas.

El Concurs Internacional de Mapping de Girona se celebra en el marc del II Festival Internacional de Mapping de Girona. La convocatòria té quatre categories: professional, destinada a artistes i professionals d'arts visuals, musicals i plàstiques, no exclusivament de mapping; amateur, destinada a tothom qui vulgui fer la primera incursió en el món del mapping; micromapping, nova categoria a concurs destinat a espais interiors de mida reduïda; i educativa, destinada a escoles i instituts gironins.

Els espais on es projectaran els treballs finalistes del concurs seran la façana de l'Ajuntament de Girona, la de la Casa Pastors i la dels Jutjats en categoria professional; la façana de l'edifici del Pont d'en Gómez en categoria amateur; la de l'edifici de Les Àligues (Sant Domènec) en categoria educativa i diferents espais en categoria micromapping.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)