Notícies i comunicats

22/04/2015

Els Amics de les Arts i El Celler de Can Roca, ambaixadors de Girona, Temps de Flors a Barcelona

El millor xef de postres del món, Jordi Roca, ha creat un bombó d'edició limitada per a la 60a edició del festival, que tindrà lloc del 9 al 17 de maig

Font: Ajuntament de Girona

Girona, Temps de Flors traspassa fronteres. La ciutat i el festival tenen ambaixadors de luxe que representen el territori i la marca allà on van. Aquest migdia, durant la presentació de la 60a edició de la mostra floral a la Llotja de Mar de Barcelona, no hi han volgut faltar Els Amics de les Arts, que han interpretat dos temes (“Louisiana” i “Jean Luc”) abans de l’inici d’un acte presidit per l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Els Amics de les Arts són els promotors del festival de música en família Festivalot, que celebrarà la primera edició els dies 6 i 7 de juny a Girona. 

Fent un símil amb l’actuació d’avui d’Els Amics de les Arts, només amb veu i instruments, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha assegurat que Girona, Temps de Flors és un esdeveniment que mostra Girona “sense amplificadors, a través del patrimoni, el llenguatge de les flors i el que representa la qualitat i l’autenticitat d’una experiència única”. Puigdemont també ha aprofitat l’ocasió per agrair a l’alcalde Trias la “generositat” d’acollir de nou a Barcelona l’acte de presentació del festival. En aquesta línia, Xavier Trias ha manifestat que l’Ajuntament de Barcelona té l’obligació “de fer d’amplificador” i d’exercir “la capitalitat de Catalunya” per donar suport als esdeveniments que tenen lloc arreu del territori. 

El Celler de Can Roca també hi ha estat present a través d’una petita obra d’art creada pel millor xef de postres del món del 2014 segons la revista Restaurant: Jordi Roca. Es tracta d’un bombó, creat especialment pel 60è aniversari del festival i d’edició limitada, que formarà part de l’objecte commemoratiu La flor del sentits, ideat pel dissenyador Andreu Carulla i que es podrà adquirir durant Girona, Temps de Flors. Al final de l’acte, els assistents han pogut fer un tastet de productes que formen part del segell Girona Excel·lent. 

“Han estat 60 anys de talent, creativitat i excel·lència, 60 anys de compromís col·lectiu, il·lusió i esforç, 60 anys d’altruisme, voluntariat i dedicació desinteressada, 60 anys d’estima per les flors i per la ciutat, uns valors que reflecteixen l’essència del sentit gironí”, ha remarcat la regidora de Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat. 

Des del 2013, s’ha apostat per exportar Girona, Temps de Flors i aquest any, per tercer cop, s’ha presentat l’esdeveniment davant de la societat civil de Barcelona. Aquests actes han tingut un retorn important per a la ciutat, tal com ho demostra el fet que la meitat dels visitants de la mostra el darrer any provenen de la demarcació de Barcelona (aquesta xifra ha augmentat un 41% en relació amb el 2013).

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)