Notícies i comunicats

25/04/2015

La consulta dels pressupostos participats dels barris del 2015 rep 3.543 vots, un miler més que l'any passat i més del doble que el 2013

La consulta dels pressupostos participats dels barris del 2015 rep 3.543 vots, un miler més que l'any passat i més del doble que el 2013.

Font: Ajuntament de Girona

 Un 4’52% dels gironins i gironines cridats a votar en aquesta edició dels pressupostos participats dels barris ha participat a la consulta que ha tingut lloc del 20 al 25 d’abril a la ciutat. Aquesta dada representa un total de 3.543 vots, xifra que suposa obtenir un miler de vots més respecte l’any passat (2.463 vots i 3’40% de participació) i més del doble que el primer any, el 2013 (1.444 vots i 2’22% de participació).

“Estem satisfets perquè hem duplicat la participació des que vam posar en marxa aquesta eina, però no ens conformem amb els resultats. Hem de seguir fent l’esforç d’explicar què són els pressupostos participats i donar-los a conèixer”, ha assenyalat la tinenta d’alcalde i regidora d’Hisenda i Règim Interior, M. Àngels Planas, que també ha agraït a les entitats dels barris el paper que juguen en els pressupostos participats.

Cal mencionar de manera destacada la bona acollida que ha tingut la votació electrònica, un canal que s’ha posat a disposició de la ciutadania aquest any per primer cop. Només en votacions fetes a través de la consulta electrònica s’han obtingut més vots que el total de vots registrats l’any passat. Del 20 al 25 d’abril els ciutadans podien votar a través d’Internet i ho han fet un total de 2.621 persones. Per la via presencial, l’única disponible en la consulta del 2013 i del 2014, han votat aquest 2015 un total de 926 persones. Tal com ha explicat el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació, “això demostra que les noves tecnologies afavoreixen la participació”.

Aquest any també s’ha posat a disposició de la ciutadania la possibilitat de votar de manera assistida. A través d’aquesta via, les persones amb mobilitat reduïda o sense possibilitat d’accedir a les noves tecnologies, podien sol·licitar que personal municipal anés al seu domicili i els ajudés a l’hora de poder exercir el seu dret a vot. S’han acollit a aquest servei una cinquantena de persones.

En aquesta edició estaven cridades a votar 78.450 persones majors d’edat i empadronades a la ciutat i hi havia un total de 98 projectes per escollir. La dotació pressupostària de l’Ajuntament de Girona per als pressupostos participats dels barris al 2015 és d’1.200.000 euros.

Trobareu tota la informació dels projectes i de les votacions al web www.girona.cat/consultabarris

Podeu consultar les dotacions pressupostàries de cada projecte al següent enllaç.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)