Notícies i comunicats

10/03/2014

La Biblioteca Salvador Allende acull la presentació d'una nova edició de la novel·la "Josafat"

L'acte es farà aquest dijous, dia 13 de març, a les 20 h, i hi intervindran el professor de la Universitat de Girona, Xavier Pla, i l'editor Oriol Ponsatí-Murlà.

El proper dijous, dia 13 de març, a les 20 h, la Biblioteca Salvador Allende acollirà la presentació de la novel·la Josafat, segon volum de la Biblioteca Prudenci Bertrana, d'Edicions de la Ela Geminada. La presentació anirà a càrrec del professor de la Universitat de Girona Xavier Pla i de l’editor de la col·lecció, Oriol Ponsatí-Murlà. A l'inici de l'acte, Joanot Cortès presentarà el booktràiler que ha elaborat per a aquesta edició i que està fet a partir de pel·lícules d’època (podeu consultar el booktràiler aquí).

Publicada per primera vegada l'any 1906, Josafat és l'obra més llegida i reeditada de Prudenci Bertrana. La història d’amor sacríleg entre el campaner de Santa Maria i Fineta ha despertat tant d’escàndol com de fascinació entre diverses generacions de lectors. Les desenes d'edicions que se n'han fet al llarg del segle XX, però, acumulen una quantitat important d'errors que han acabat desfigurant notablement el text. Aquesta edició, a cura de Xavier Pla, ens restitueix l'estil, la potència i el model de llengua genuïns de Prudenci Bertrana.

La Biblioteca Prudenci Bertrana, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, és un projecte a cinc anys vista (2013-2017) i es proposa publicar l’obra novel·lística completa de Prudenci Bertrana, que, a excepció de Josafat, ja fa diverses dècades que no és a l’abast del públic lector. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)