Notícies i comunicats

14/03/2014

Cicle de xerrades "El món des dels ulls dels joves. Un retrat de la societat al voltant de les inquietuds del jovent"

Els propers dijous 27 de març i 3 i 10 d'abril es duran a terme a l'espai CaixaForum de Girona un cicle de xerrades en relació als joves i la seva salut.

Cicle coordinat per Carme Fornells, directora del Centre Jove de Salut de Girona.

Els conceptes de promoció de la salut i de prevenció de riscos per a la salut volen fomentar que cada individu aconsegueixi l'equilibri amb si mateix i amb el seu entorn. Tot i que els adolescents i joves són un grup de població en general sana, això no exclou que puguin tenir més dificultats a l'hora de desenvolupar la seva salut psicosocial. Les característiques pròpies d'aquesta etapa vital els converteixen en una població més vulnerable, fet que justifica estratègies d'intervenció.

Cada vegada es fa més evident que una gran part de les actuacions destinades a la promoció de la salut ultrapassen l'àmbit sanitari assistencial i que el seu enfocament ha de ser molt més ampli i s'ha de siutar en les noves tendències i en els canvis que hi ha en la societat. No hem d'oblidar que ens trobem davant d'una població sana i que, per tant, hem d'encertar les estratègies de treball i saber connectar amb els interessos dels joves.

És per tot això que us oferim un cicle de xerrades partint sempre de l’enfocament dels joves mateixos; de la seva realitat, els seus dubtes, les seves Il·lusions, les seves frustracions, els seus projectes, les seves pròpies vivències... No podem obviar el nostre paper com a adults propers i referents en el seu desenvolupament personal i social. Cal estar preparats per afrontar aquest repte de la manera més positiva possible. 

PROGRAMA:

Dijous 27 març 2014 - 19 h
La sexualitat humana: entre l'emoció, la relació i la cultura
A càrrec de Raquel Tulleuda i Carme Fornells

Dijous 3 d'abril 2014 - 19 h
El coneixement de nosaltres mateixos: perquè sóc i em sento així?
A càrrec d'Anna Tubert

Dijous 10 d'abril 2014 - 19 h
Oci i addiccions: qüestió biològica o cultural?
A càrrec de Fran Calvo, terapeuta

Preu per conferència: 4 € (50% de descompte pels clients de "La Caixa")
Places limitades

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)