Notícies i comunicats

20/03/2014

La Secció d'Escolarització i la de Serveis Educatius es traslladen al local de l'antiga Agència Gómez

L'Ajuntament de Girona ha arrendat i condicionat aquest espai, una part del qual es restaurarà, els museïtzarà i serà visitable per part del públic

Font: Ajuntament de Girona

La secció d’escolarització i la de serveis educatius del servei d’Educació de l’Ajuntament de Girona s’han traslladat al local de l’antiga Agència Gómez, al número 3 del carrer dels Ciutadans. Totes dues ubicades fins ara a la Devesa, presten ja els seus serveis des del nou emplaçament. “Volíem agrupar els departaments d’Educació per tal d’optimitzar la prestació integral dels serveis relacionats amb l’educació municipal”, ha manifestat la tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs.

L’Ajuntament de Girona disposarà, en situació d’arrendament, d’aquest local catalogat com d’interès arquitectònic. Aquest interès, però, es concentra bàsicament en una sala, la de l’antic accés al públic de l’agència, on hi ha uns calaixos antics per a la classificació per poblacions de la documentació. “El trasllat dels serveis d’Educació en aquesta oficina en possibilitarà la conservació i la futura museïtzació de la sala on hi ha els calaixos antics, que es restaurarà i es podrà visitar i, com que tindrà un accés independent, no alterarà el funcionament de l’oficina”, ha explicat el regidor d’Urbanisme i Activitats, Carles Ribas.

El local, amb una superfície de 114’05 metres quadrats, ha estat sotmès a reformes per tal d’adaptar-lo a la seva nova funció. Sense tenir en compte la sala dels calaixos, el local disposa de dos accessos, un des del carrer dels Ciutadans i un altre des del carrer de les Ferreries Velles. Aquest segon accés s’ha habilitat sense barreres arquitectòniques, ja que per l’interès arquitectònic de la façana que dóna al carrer dels Ciutadans aquesta no es podia modificar per salvar el graó de l’entrada. El projecte de reforma ha tingut cost total de 90.441’93 euros.

L’oficina, construïda al 1909, serà gestionada pel Museu d’Història de Girona. L’Agència Gómez està inclosa dins del Catàleg del Patrimoni Històrico-Artístic de l’Ajuntament de Girona. L’establiment ocupa la planta baixa de l’edifici del carrer dels Ciutadans, 3, i per la seva composició es pot inscriure dins del Modernisme. La façana està formada per dos forats separats per un massís en el qual hi ha el rètol esgrafiat sobre un fons rugós. Les obertures són amb el portam de fusta i els vidres gravats a l’àcid. De l’interior cal destacar-ne tot el mobiliari, format principalment pel taulell i els calaixos i els prestatges que folren totes les parets. L’ebanista Batista fou qui realitzà tot el treball de fusteria a principis del segle.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)