Notícies i comunicats

24/03/2014

L'Ajuntament de Girona organitza la quarta Jornada d'Horts Escolars

Unes 80 persones van assistir divendres a la trobada que es va portar a terme a l'Espai Marfà

Font: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona va organitzar divendres la quarta edició de la Jornada d’Horts Escolars a Girona, que es va dur a terme a l’Espai Marfà. Una vuitantena de persones van assistir en aquesta jornada de formació, que s’adreçava a un públic molt divers, des de persones de l’àmbit escolar fins a persones del món de l’agricultura, la salut, el lleure o la gent gran. La jornada va comptar amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

“Girona ha estat una de les primeres ciutats que ha impulsat el projecte dels horts escolars, iniciativa que s’ha anat ampliant amb la gestió de diferents projectes d’horts a la ciutat. Els horts urbans, els horts socials i tota la gestió que comporta l’espai de les hortes de Santa Eugènia ha fet que Girona estigui molt implicada amb tota la xarxa que s’està engegant a Catalunya relacionada amb aquesta qüestió”, destacava el primer tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat i Atenció Ciutada, Jordi Fàbrega.

Durant la jornada, es va portar a terme una xerrada per donar pautes de com organitzar un hort, a càrrec d’Oriol Balliu, i una altra sobre com tractar la terra, a càrrec de Joan Salicrú. El contingut d’aquestes xerrades es va complementar amb una part pràctica a l’escola de Vila-roja. “És important veure com s’integra el treball de l’hort dins el currículum escolar, com en el cas de l’Escola Bressol El Tren i l’Escola Mare de Déu del Mont, tal com hem vist avui”, va explicar la tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs.

Pel que fa a la vessant de la investigació, des del Centre d’Innovació i Desenvolupament en Sanitat Vegetal de la Universitat de Girona van explicar quines línies d’investigació s’estan duent a terme. Finalment també es va presentar l’exemple d’hort social que es porta a terme des del Centre d’Acolliment La Sopa i el projecte d’horts urbans de l’Ajuntament de Girona.B

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)