Notícies i comunicats

28/03/2014

L'Ajuntament de Girona adequa el camí escolar de l'Escola Mare de Déu del Mont

Aquesta actuació es fa amb l'objectiu d'augmentar la seguretat viària dels vianants i de fomentar l'ús de sistemes de mobilitat sostenibles

Font: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona ha començat aquesta setmana les actuacions d’adequació del camí escolar de l’Escola Mare de Déu del Mont. Les obres se situen concretament a l’itinerari d’accés al centre educatiu, a la rambla de Ramon Berenguer II-Cap d’Estopes. Arran de l’estudi “Camí escolar de l’escola Mare de Déu del Mont. Gener 2014”, emmarcat en Pla de mobilitat urbana, es va detectar la necessitat d’augmentar la seguretat viària dels vianants i de fomentar l’ús de sistemes de mobilitat sostenibles.

Aquest estudi, que es va presentar a l’AMPA i al claustre de professors de l’escola el passat 20 de febrer, indica que un 83% de dels nenes i nenes enquestats van i tornen a l’escola a peu. “Les actuacions que s’estan portant a terme van dirigides a millorar la seguretat dels itineraris a l’entorn immediat de l’escola i també a donar continuïtat a la rambla, un espai molt utilitzat per a activitats de lleure del barri. Hem de tenir en compte que és una zona molt transitada per nens i nenes cada dia i, per tant, l’adequació d’aquest itinerari és una actuació prioritària per nosaltres”, ha explicat el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà.

Les actuacions que es portaran a terme són la construcció d’ “orelles” a les cantonades de la rambla amb els carrers d’Empúries i de Rosselló, el tancament del pas de vehicles al mig de la rambla i la substitució dels dos passos de vianants de davant de l’escola per un de sol al mig dels dos que s’anul·len. D’aquesta manera, s’elimina un pas de vianants que estava just davant de la porta i es millora la visibilitat per travessar la rambla. Aquesta actuació comporta la supressió de les barreres adequant-les a la normativa vigent d’accessibilitat i d’acord amb les actuacions prioritàries del Pla d’accessibilitat a la via pública aprovat l’any 2013. Per a la realització de les diferents actuacions en aquest espai també s’han tingut en compte les directrius incloses en el Pla local de seguretat viària 2013-2016.

Les obres, que es preveu que acabin d’aquí tres mesos i mig, comportaran també altres actuacions: es faran sis rebaixos (dos a la cantonada del carrer del Rosselló amb la rambla de Ramon Berenguer II, tres a la rambla de Ramon Berenguer II - Cap d’Estopes i un davant l’entrada del col·legi); es posaran més bancs davant de l’escola; es tancarà l’accés de vehicles pel mig de la rambla aixecant el paviment i col·locant-hi uns matolls baixos, i finalment se senyalitzaran els diferents passos de vianants i, per tal de millorar la visibilitat de la zona, es col·locaran dues zones d’aparcament de motocicletes.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)