Notícies i comunicats

29/06/2018

La segona edició de "Notes al parc" arrenca aquest cap de setmana i s'allargarà fins al 28 de juliol

La iniciativa, que vol obrir els parcs i jardins de Girona a la música en viu, portarà una dotzena de concerts per a tots els públics a cinc espais diferents de la ciutat.

La segona edició de “Notes al parc” arrenca aquest cap de setmana amb dos concerts al parc del Migdia: el Conjunt Atria, a les 11.30 h, i els gironins Carmen 113, a les 20 h. Aquestes seran les dues primeres actuacions d’una dotzena de propostes que s’han programat a Girona fins al 28 de juliol en cinc parcs i jardins del municipi. 

El parc del Migdia, les palmeres del parc Central, els jardins de la Devesa, els jardins de les Pedreres i el castell de Montjuïc obriran les seves portes a la música i esdevindran durant un mes un escenari on sonaran Händel, Bach, Albéniz o Piazzolla, protagonistes dels programes dels concerts matinals (11.30h) per on passaran formacions joves de casa nostra, plenes d’energia i talent com Conjunt Atria, Quartet Auró, Kabel Quartet, la Jove Orquestra de les Comarques Gironines o Sidus Ensemble. 

Al capvespre, sonoritats balcàniques, ritmes llatins, folk, música negra o pop prendran els parcs de la mà d’algun nom conegut com Pau Vallvé, però sobretot de molts altres noms per conèixer però prometedors com la fanfàrria balcànica de Balkan Paradise Orchestra, els gironins Combo Papayero, la Black Music Big Band, Matthew Mc Daid & the Last Minute Soldiers o Alverd Oliva. 

“Notes al parc” va néixer l’any passat amb l’objectiu d’obrir els parcs i jardins de Girona a la música en viu. Un cicle d’estiu amb concerts a l’aire lliure a càrrec de formacions joves de casa nostra, plenes d’energia i talent. Una proposta fresca que convida a gaudir de la música, clàssica i moderna, en espais verds i entorns de proximitat. “Notes el parc” s’inclou enguany dins el programa “Fem vida al parc”, que l’Ajuntament de Girona ha endegat aquest estiu per potenciar l’ús ciutadà dels espais públics de Girona a través d’una programació d’activitats lúdiques. 

Els concerts d’aquest cap de setmana

 

Conjunt Atria (música antiga)

El Conjunt Atria vol fer un homenatge a un dels compositors més prolífics, Georg Philipp Telemann, amb motiu dels 250 anys de la seva mort. Un programa que repassarà la biografia del compositor, amb obres del mateix Telemann i de grans compositors de la seva època com Händel i Bach.

Intèrprets:
Júlia Santos, traverso; Isabel Soteras, violí; Guillem Cabré, violí; Carla Rovirosa, violoncel, i Eva del Campo, clavicèmbal.

Repertori:
G.P. Telemann: Trio Sonata TWV 42:D4; G.F. Händel: Sonata en si menor no.1 op.2 HWV 386b; G.P. Telemann: Suite Gulliver; J.S. Bach: Sonata en sol major BWV 1038; G.P. Telemann: Sonata en mi menor TWV 41:e2; C. Graupner: Entrata per la Musica di Tavola en sol menor GWV 468; G.P. Telemann: Tafelmusik-Quartetto

 

Carmen 113 (pop)

Carmen 113 presenta el seu quart disc, Discutir desnudos (U98 Music). Un disc que apropa el so de la banda a un pop més ballable i que explica l’evolució d’una relació de parella al llarg dels anys. Carmen 113 parteix d’aquesta idea per narrar els moments més viscerals d’una relació en què la fragilitat i l’honestedat dels protagonistes són el fil conductor de les cançons.

Intèrprets:
Rafa Gallardo, Roland SPD (bateria electrònica) i veus; Albert Caselles, teclats; Roger Tor, baix; Jordi Martín, guitarra acústica; Alfredo Moreno, guitarra acústica; Jaume Nadal, veu
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)