Notícies i comunicats

16/07/2018

Girona rep un grup de 30 noies xineses que visiten la ciutat en un intercanvi educatiu amb l'escola La Salle

El centre gironí fa set anys que imparteix xinès com a tercera llengua estrangera i aquest any sortirà la primera promoció d'alumnes que tenen aquest idioma com a curricular.

El passat divendres a la tarda l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, acompanyada del regidor d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Josep Pujols, va rebre un grup de 30 alumnes xineses del grup d’escoles Zhenjiang Chongshi, que són a la ciutat en un intercanvi educatiu amb l’escola La Salle. El centre gironí fa 7 anys que imparteix xinès com a tercera llengua estrangera i aquest any sortirà la primera promoció d’alumnes que l’incorporaran com a idioma curricular. A l’acte hi van participar també el director de l’escola La Salle Girona, Joaquim Mataró; la professora de cultura i llengua xinesa de La Salle, Haifeng Hong, i professorat del centre Zhenjiang Chongshi. 

L’escola La Salle, que enguany ha signat un conveni amb el grup d’escoles Zhenjiang Chongshi, ha establert, durant aquests anys, llaços amb l’institut Confuci de Barcelona i ha entrat en contacte directe amb escoles xineses que estudien castellà. Gràcies a aquesta col·laboració, el departament de Cultura xinès beca 15 estudiants de La Salle que fan estades a la Xina. 

“Per nosaltres és un honor que estigueu aquí i volia fer un agraïment especial al professorat que ha possibilitat unir cors, llaços i nacions amb aquest intercanvi. Hi ha moltes coses que ens uneixen als catalans i als xinesos, però sobretot l’esperit de sacrifici i el fet de treballar units per aconseguir un objectiu comú”, va subratllar l’alcaldessa. 

Cal destacar que els alumnes de xinès de La Salle Girona van fer la primera guia turística en xinès de la ciutat de Girona i la varen cedir a l’Ajuntament en un acte durant la Setmana de la Ciutat Educadora la tardor del 2017. La guia es pot consultar al web de Turisme de l’Ajuntament de Girona. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)