Notícies i comunicats

17/07/2018

El festival benèfic de dansa "Girona en moviment" portarà ballarins catalans de primer nivell a la ciutat

L'esdeveniment, organitzat per la Fundació Oncolliga Girona i l'Associació Cultural David Rodríguez, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, tindrà lloc del 6 al 9 de setembre.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, i l’impulsor de la iniciativa i ballarí gironí, David Rodríguez, han presentat aquest matí el festival benèfic Girona en moviment que la Fundació Oncolliga i l’Associació Cultural David Rodríguez celebraran del 6 al 9 de setembre a la capital gironina. La iniciativa pretén apropar al públic gironí l’art de la dansa i el talent de ballarins catalans de primer nivell i, alhora, recollir fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines i les seves famílies.

El festival neix després d’una primera experiència de dansa solidària que va tenir lloc l’estiu passat, quan l’Oncolliga i David Rodríguez van unir esforços per organitzar les gales “Ballarins de Girona, junts contra el càncer”, al Teatre de Bescanó. En aquelles dues gales es van recaptar 7.500 euros per al projecte del banc de perruques i el servei de psicooncologia que ofereix l’Oncolliga.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha volgut destacar que “aquest no és un festival qualsevol, és un esdeveniment d’una qualitat extraordinària que a més fa que la ciutat estigui de sort, ja que podrem gaudir d’espectacles de dansa a la capital gironina i alhora estarem col·laborant amb una causa solidària importantíssima”. Madrenas també ha volgut agrair la tasca i la implicació de la Fundació Oncolliga que sempre està al costat de la gent que pateix la malaltia i dels seus familiars i a David Rodríguez per la feina feta en l’organització del festival.

 

El festival arrencarà el 6 de setembre amb una conferència sobre dansa i salut que anirà a càrrec Laura Llacuna, doctora en biomedicina, coach en salut i psiconeuroimmunòloga. La programació del festival es complementa amb tallers i cursos intensius, alguns d’ells aptes per a totes les edats. La cirereta del pastís la posaran dos espectacles de dansa benèfics que permetran veure sobre l’escenari ballarins de renom, molts d’ells catalans que estan triomfant en companyies de primer nivell d’arreu d’Europa.

El festival es clourà el diumenge 9 de setembre al vespre a l’escenari del Teatre Municipal, amb la gala benèfica Ballarins catalans junts contra el càncer. La gala ofereix als amants de la dansa l’oportunitat de gaudir del talent de ballarins catalans de renom que estan ballant activament en les més prestigioses companyies internacionals, com Het National Ballet, Royal Danish Ballet, Czech National Ballet, Compañía Nacional de Danza, Theater Basel Ballet, Ballet Nacional de España, Gauthier Dance i Ballet de Catalunya, entre d’altres.

Les entrades per a l’esdeveniment ja estan a la venda al web d’Oncolliga i al web del Teatre Municipal de Girona

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)