Notícies i comunicats

20/07/2018

Girona serà la seu del lliurament dels Premis de la Responsabilitat Social Empresarial a Catalunya Respon.cat

L'acte central de l'entrega de guardons tindrà lloc el 27 de novembre a la tarda.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas i el president de l’associació empresarial Respon.cat, Josep Santacreu, han anunciat avui que Girona acollirà l’acte central de lliurament de la quarta edició dels Premis de la Responsabilitat Social Empresarial a Catalunya Respon.cat, el proper 27 de novembre a la tarda. A l’acte també hi han assistit la directora de la Càtedra de Responsabilitat Social de la Universitat de Girona, M. Rosa Terradellas, i el coordinador de Respon.cat, Josep M. Canyelles.

Els premis s’atorguen a la trajectòria del compromís RSE (Responsabilitat Social Empresarial) per a pimes i grans empreses i, a més, es fan reconeixements a les bones pràctiques en aquests cinc àmbits de la responsabilitat social empresarial: Programa empresarial de voluntariat, Programa empresarial ambiental de col·laboració, Territoris socialment responsables, Gestió de la diversitat d’origen, i Bones pràctiques empresarials de reforma horària. A més a més també fa un reconeixement especial a una persona pel seu compromís amb la responsabilitat social a Catalunya.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha manifestat que aquesta iniciativa és essencial per “entendre i fer entendre com d’important és pel territori treballar la responsabilitat social”, alhora que ha volgut deixar palès que “és imprescindible que les empreses no s’aïllin en la seva estructura i que s‘animin a pensar que els seus impactes contribueixen a millorar la societat”.

L'any passat, Trias Galetes-Biscuits, amb seu a Santa Coloma de Farners, va merèixer el reconeixement al Programa empresarial ambiental de col·laboració, mentre que al 2015 la comarca de la Garrotxa va obtenir el primer reconeixement al Territori socialment responsable.

Per altra banda, en l’acte d’avui, Respon.cat ha convidat les pimes gironines a participar al programa RSE.Pime. L’edició 2018 del programa RSE.Pime té la convocatòria oberta fins al proper dilluns 23 de juliol i es poden enviar sol·licituds de participació mitjançant un senzill formulari. L’RSE.Pime és el programa de referència en Responsabilitat Social per a les pimes catalanes i ofereix de manera gratuïta per a les pimes seleccionades l’oportunitat d’elaborar un pla d’acció d’RSE en 5 sessions. El Programa RSE.Pime, està promogut per Respon.cat, amb la col·laboració del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya i el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Els Premis Respon.cat han esdevingut els premis anuals de la Responsabilitat Social Empresarial a Catalunya, creats l’any 2015 i que es convoquen amb la col·laboració del Consell General de Cambres de Comerç i el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)