Notícies i comunicats

14/09/2018

El Fòrum Gastronòmic torna a Girona del 18 al 20 de novembre

Més de 100 ponents de primer nivell participaran a l'esdeveniment que es farà al Palau de Fires i al Palau de Congressos de la ciutat.

El Fòrum Gastronòmic tornarà a Girona del 18 al 20 de novembre d’aquest any. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i els directors del Fòrum, Pep Palau i Jaume von Arend, han presentat aquest matí les principals novetats d’enguany de l’esdeveniment, que celebra aquest 2018 la setena edició a la ciutat.

El Palau de Fires i el Palau de Congressos de Girona seran els escenaris de les activitats que es portaran a terme, entre les quals destaquen les ponències de més de 100 experts de primer nivell. Noms com Joan i Josep Roca, Rodolfo Guzmán, Jordi Cruz, Iolanda Bustos, Albert Sastregener, Paco Pérez, Adeline Grattard, Marc Ribas, Nandu Jubany o Antonia Klugmann, entre molts altres, passaran per Girona els tres dies del Fòrum. 

“No és casual que el Fòrum tingui Girona com una de les seves seus. Té sentit que es faci aquí perquè tenim productors que ofereixen productes de qualitat, una universitat que treballa en la innovació i la recerca de la indústria alimentària i una escola d’hostaleria pionera en el seu àmbit. Per tot això, aquesta complicitat de diferents àmbits, els gironins i gironines tenim un alt nivell de cerca de l’excel·lència culinària i ens sentim orgullosos que el Fòrum se celebri aquí”, ha remarcat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

L’aposta per la sostenibilitat i l’accent femení seran dues de les característiques del Fòrum d’enguany, que tornarà a establir també un eix temàtic amb el trinomi cuina, ciència i salut i que comptarà amb experts en aquests àmbits com Miguel Sánchez Romera, Isma Prados o André Daguin. Un any més tindran el seu espai dins del Fòrum el Fòrum Vi, el Fòrum Dolç, el Fòrum Empresa i l’Àgora, un punt de compromís social amb el territori. El Fòrum Gastronòmic acollirà també diversos premis i concursos, com el Premi Cuiner 2018 Fòrum Gastronòmic, els Premis Josep Mercader, els Premis InnoFòrum, els Asian Culinary Awards i aquest any, com a novetat, el premis Incit’up,atorgats pel Clúster Foodservice de Catalunya, en col·laboració amb el Fòrum Gastronòmic, que seran els primers premis d’innovació d’startups, adreçats a totes les empreses que proposin una innovació tangible aplicable al sector alimentari i/o gastronòmic. Al Fòrum es tornarà a donar a conèixer el Plat Favorit dels Catalans, en col·laboració amb la revista CUINA, i els millors aparadors gastronòmics resultants del concurs organitzat per Girona Centre Eix Comercial. 

El Fòrum Gastronòmic va néixer a Vic el 1999 i es va traslladar a Girona el 2007. Actualment és un dels referents nacionals i internacionals del sector professional del món de la gastronomia i un aparador de la innovació gastronòmica. Se celebra amb caràcter biennal a Girona, la Corunya i Barcelona. La pròxima edició es farà a la capital gallega els dies 17, 18 i 19 de març de l’any vinent i a Barcelona hi arribarà els dies 10, 11 i 12 del 2019.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)