Notícies i comunicats

10/01/2016

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, candidat a nou president de la Generalitat de Catalunya

Avui a les 17 h tindrà lloc el Ple del Parlament de Catalunya.

Font: Ajuntament de Girona

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, serà el candidat a 130è president de la Generalitat de Catalunya. Aquest és l’acord al qual es va arribar ahir entre Junts pel Sí i la CUP, segons va anunciar ahir mateix el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, i que se sotmetrà avui a votació en el Ple del Parlament de Catalunya.

Carles Puigdemont i Casamajó va néixer el 29 de desembre de 1962 a Amer (la Selva) i viu a Girona. Està casat i té dues filles. La seva activitat professional al llarg de gairebé tres dècades ha estat relacionada sempre amb la comunicació, excepte el període en què va ser director de la Casa de Cultura de Girona. Des del mes de novembre de 2006 es dedica activament a la política.

Va prendre part per primer cop en una candidatura electoral i va ser escollit diputat de les comarques gironines per CiU. Després, el maig de 2007, va presentar-se com a cap de llista de la federació nacionalista a l’alcaldia de Girona, i ho va tornar a ser a les eleccions celebrades el 22 de maig de 2011, any en el qual, i com a conseqüència dels resultats obtinguts, va ser escollit alcalde de Girona, i fou el primer alcalde no socialista de la ciutat de l’actual època democràtica del país. Durant aquest mandat fou vicepresident de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), membre de la Comissió Executiva de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i president de la Comisión de Patrimonio Histórico-Cultural, de la Federación Española de Municipios y
Provincias (FEMP).

A les passades eleccions municipals celebrades al maig del 2015, aconseguí revalidar els resultats del 2011, mantenint els 10 regidors i essent proclamat, novament, alcalde de Girona. Des de juliol de 2015 és president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)