Notícies i comunicats

21/01/2016

L'Espai Marfà presenta en públic els grups participants de les iniciatives de suport a la creació

The Basement i Els Berros de la Cort presentaran en concert el resultat del treball realitzat.

L’Espai Marfà, en col·laboració amb la Casa de la Música Salt-Girona, ha concedit al llarg del segon semestre de 2015 quatre ajudes a grups de música: 2 ajudes a grups musicals per a la producció i direcció de directes i 2 ajudes a grups novells per a l’enregistrament de maquetes, amb l’objectiu d’impulsar la creació musical emergent a Girona i el desenvolupament artístic de les formacions musicals vinculades als bucs d’assaig de l’Espai Marfà.

 

Les ajudes a la producció i direcció de directes s’adrecen a artistes emergents o en procés de professionalització amb certa trajectòria, activitat continuada i experiència en l’àmbit de les actuacions en directe. D’altra banda les ajudes per a l’enregistrament de maquetes van destinades a artistes o projectes novells que encara no tenen una trajectòria o vinculació professional amb la música.

 

Els projectes seleccionats a la primera convocatòria per a la producció i direcció de directes han estat Els Berros de la Cort i The Basement. Ambdós grups han realitzat 5 sessions de treball consistents en 3 sessions prèvies de treball i preparació amb el director escènic Martí Torras. Martí Torras és director escènic, dramaturg i escenògraf. En l’àmbit de la música ha treballat en la direcció de directes de grups com La Pegatina, Els Catarres, Blaumut o The Mamzelles, entre molts d’altres.

 

Aquest dijous 21 de gener a les 19.30 h, a l’Espai Marfà tindrà lloc el concert d’Els Berros de la Cort que mostrarà en públic el treball realitzat. El concert tindrà lloc en el marc del cicle Buc Obert – Concerts a l’Espai Marfà.

 

Per altra banda, The Basement farà el concert-presentació del treball realitzat el dissabte 30 de gener a les 17.45 h, a la Plaça de Calvet i Rubalcava en el marc de la programació cultural del Girona 10.

 

Els Berros de la Cort (folk medieval) són una formació gironina amb més de 15 anys de trajectòria realitzant concerts i també espectacles de carrer. En concert, Els Berros de la Cort reviuen el repertori dels trobadors catalans i occitans però arranjant les cançons en sintonia amb la música folk més actual. El grup recupera i adapta als nostres dies el patrimoni musical medieval del país, amb una sonoritat folk-rock i molt festiva, utilitzant instruments d'època també molt presents en la música tradicional catalana (gralles, tarotes, sac de gemecs, viola de roda, percussions,...).
 

Jordi Batallé: percussions

Jordi Comas "Peligru": tarota i gralla

Elda Daunis: tarota, viola de roda i veu

Marc Daunis: gralla, sac de gemecs, biniou, cornamuse du centre i veu

Xus Jiménez: percussions

Alba Logan: gralla, tarota i sac de gemecs

Gavin Buckley: mandola

 

The Basement neix a finals de 2009, a Salt i Girona, fruit de la passió de músics de diferents procedències i interessos per la vessant més profunda del soul i el rhythm&blues. The Basement barreja covers del millor deep i southern soul amb temes d’elaboració pròpia. Recentment han presentat “Break my soul”, la seva segona maqueta que recull alguns dels seus temes. Han actuat com a teloners d’artistes de primer nivell com Trombone Shorty & Orleans Avenue en diverses edicions del Black Music

 

Diana Español: veu

Marta Alemany: veu

Manel Casadevall: veus i guitarra

Xavier Pasqual: baix

Aniol Miró: bateria

Marc Moral: saxo tenor

Anna Serra: trombó de vares

 

Pel que fa a la tercera edició de les ajudes a grups novells per a l’enregistrament de maquetes. els projectes seleccionats en aquesta convocatòria han estat The Wilder Company i Komodor. Komodor és un grup de rock integrat per joves músics de Girona. The Wilder Company és el nou projecte del cantautor Arnau Coderch amb un repertori basat en el rock i la música folk americana.

 

Durant el primer trimestre de 2016, aquests grups gravaran les seves maquetes amb l’ajuda d’un tècnic i productor musical que orientarà els grups tant en la vessant artística com tècnica de l’enregistrament.

 

Per a descarregar imatges amb qualitat seguiu l’enllaç:

Els Berros de la Cort

The Basement

 

Per a més informació de l’activitat consulteu la pàgina web o truqueu al 972 010 009


 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)