Notícies i comunicats

09/10/2019

Ahir es va presentar el Circuit Gironí de Cros 2019-2020

La primera prova del Circuit Gironí de Cros tindrà lloc a Olot el pròxim 27 d'octubre i a Girona serà el 17 de novembre.

FONT: Consell Esportiu La Selva

La sala Carles Rahola de l'edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona va acollir ahir dimarts, 8 d’octubre, al matí la presentació del Circuit Gironí de Cros 2019-2020. L'acte va comptar amb la participació del representant territorial del Consell Català de l'Esport, Josep Pujols; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; el diputat d'Esports, Jordi Masquef; el regidor d’Esports de Calonge i Sant Antoni, Salvador Miquel; i un representant de la Federació Catalana d'Altetisme, Esteban Jiménez. Enguany, Àngel Mullera atleta del Club Atletisme Lloret La Selva ha apadrinat la competició.

La primera prova del Circuit Gironí de Cros tindrà lloc a Olot el pròxim 27 d'octubre, i la darrera es realitzarà el 19 de gener a Caldes de Malavella, dia en què es farà el Campionat de Catalunya de Relleus Mixtos. Pel que fa la Cloenda del Gran Premi Consell Comarcal de la Selva es farà el dia 12 de gener a Vidreres. La resta de les proves que formen part del calendari del circuit de la temporada 2019/2020 són: Santa Coloma de Farners, el 3 de novembre; Sant Hilari Sacalm, el 10 de novembre; Girona, el 17 de novembre; Riudellots de la Selva, el 24 de novembre, Salt, l’01 de desembre; i Banyoles, el 15 de desembre.

El responsable del Consell Català de l'Esport, Josep Pujols, va assenyalar durant la presentació que "tots els atletes de Girona esperen l'inici del Circuit Gironí de Cros, ja que per a ells és el començament de la pretemporada". Pujols també va indicar que "tenim participants que s'hi apunten sempre, i altres que s'hi van incorporant".

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, va destacar l'impacte econòmic que representa una cita d'aquestes característiques per a les poblacions que organitzen alguna d'aquestes proves del circuit. I és que, tal com va explicar, “en la darrera edició va venir gent de poblacions llunyanes com Lleida o Tarragona. És a dir, que vénen participants que es queden a dormir, mengen i fan turisme per la zona i això evidentment repercuteix positivament al municipis”.

En el calendari presentat ahir dimarts al migdia també s'hi inclou la celebració del 29è Gran Premi Consell Comarcal de la Selva i del 16è Trofeu Diputació de Girona. "Hi ha molta feina al darrere de l'organització de la competició, però sempre hi volem ser perquè potenciem l'esport i, a més, hi ha un impacte econòmic als municipis que acullen les curses", va reiterar Salvador Balliu durant el seu parlament. De fet, la comarca de la Selva té cinc seus, i tres d'aquestes són les més veteranes del Circuit Gironí de Cros.

Per altra banda, el diputat d'Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef, va destacar la col·laboració amb totes les administracions per consolidar aquest circuit i que sigui un referent a tot el territori català. En aquest sentit, Masquef va instar “a continuar treballant com fins ara perquè les comarques gironines continuen essent el referent que és en la modalitat de cros”.

Per la seva banda, Esteban Jiménez, tècnic de la Federació Catalana d’Atletisme, va assegurar que “tots aquells atletes que tenen com a objectiu fer alguna cosa important durant la temporada participen en algun dels cros”.

L’atleta Àngel Mullera va apadrinar la presentació del Circuit Gironí d’enguany i va destacar la bona feina que es fa des de les comarques gironines i concretament des del món local. En aquest sentit, va agrair públicament la tasca dels consells esportius de les comarques gironines i, alhora, el suport que han tingut des de sempre de les institucions gironines. En l’àmbit esportiu, va donar a conèixer quines són les seves aspiracions en els cros gironins i després de la roda de premsa ho van fer Bouba Sabally i Santiago Catrofe.

FONT: Consell Esportiu La Selva

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)