Notícies i comunicats

31/05/2018

Més de 500 persones participen al 31è Congrés de la Societat Espanyola d'Arteriosclerosi a Girona

El Palau de Congressos acollirà fins divendres aquesta trobada mèdica professional.

Més de 500 persones participen aquesta setmana al 31è Congrés de la Societat Espanyola d’Arteriosclerosi (SEA), que té lloc des d’ahir fins divendres al Palau de Congressos de Girona i té com a objectiu analitzar les novetats en prevenció, diagnòstic i abordatge d’aquesta malaltia. Durant aquests dies, es portarà a terme també la 21a edició de la Jornada de la Xarxa d’Unitats de Lípids i Arteriosclerosi de Catalunya (XULA).

 

Un dels eixos principals de la trobada serà la importància de promoure la dieta mediterrània per prevenir les malalties cardiovasculars. L’assistència de científics de prestigi internacional, nous enfocaments en el tractament del risc vascular o la modulació dels factors de risc genètic seran algunes de les principals novetats.

 

Aquest any, i de forma excepcional, la Jornada de la XULA es realitzarà a la primavera en lloc de la tardor com sol ser habitual, per tal de fer-la coincidir amb el congrés. La connexió d’aquests dos esdeveniments amb un objectiu comú proporcionarà un gran nivell científic per a tots els assistents centrats en l’arteriosclerosi i les malalties i riscos cardiovasculars. Aquesta jornada gira al voltant del maneig clínic i terapèutic de les hipertrigliceridèmies i de l’esteatosi hepàtica no alcohòlica, l’acompliment terapèutic en el marc de les dislipèmies en un moment en què entren en joc nous fàrmacs.

 

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha destacat la importància del sector mèdic “com un sector prioritari per a Girona” i ha remarcat “el creixement actual dels actes congressuals a la ciutat, uns esdeveniments que generen un fort impacte econòmic”. Durant el mes de juny, el Palau de Congressos de Girona serà la seu de 4 congressos nacionals i internacionals.

 

El Congrés de la SEA tindrà el valor afegit de l’entorn escollit, la ciutat de Girona, tal com ha ressaltat la presidenta del Comitè Organitzador, la Dra. Cristina Soler: “Girona combina el fet de ser una ciutat monumental amb la seva mida i el seu caràcter acollidor, així com el reconeixement internacional a la qualitat de la seva oferta gastronòmica”. En aquesta línia, el ponent de la conferència de cloenda serà el sommelier d’El Celler de Can Roca, Josep Roca.

 

Per altra banda, i per conscienciar sobre els beneficis de l'exercici físic, en el marc del Congrés s'ha organitzat una marxa popular que se celebrarà el dissabte. Tots dos actes tancaran una trobada que comptarà amb més d'una trentena d'activitats científiques a la ciutat de Girona.

 

La SEA va sorgir com a resposta a les inquietuds d’un grup de especialistes de diverses àrees de la medicina que van veure la necessitat d’unir-se per enfocar un problema mèdic i social important com és l’arteriosclerosi i d’aquesta manera poder contribuir-hi amb els coneixements propis per poder afrontar aquesta afecció des d’un punt de vista multidisciplinari i divers. Aquesta malaltia és un procés multifactorial en el qual la diagnosi i el tractament implica diversos especialistes de disciplines mèdiques diferents, de manera que l’estudi de l’arteriosclerosi a partir d’una única disciplina és parcial.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)