Notícies i comunicats

17/07/2019

Un total de 20 nens i nenes sahrauís passaran l'estiu a la ciutat

La regidora de Drets Socials, Núria Pi, els va rebre ahir al Saló de Plens de l'Ajuntament de Girona.

Girona acollirà aquest any un total de 20 nens i nenes sahrauís provinents dels camps de refugiats de Tindouf que passaran tot l’estiu a la ciutat. La regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi, i la presidenta de l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí (ACAPS) – Girona, Montserrat Fiol, els van rebre ahir a la tarda al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona.

El grup d’infants s’estarà dos mesos a Girona en el marc del programa “Vacances en pau”, que organitza l’Associació Catalana d’Amics del Poble Saharuí – ACAPS Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i d’altres consistoris gironins. A la demarcació seran 34 els nens i les nenes del Sàhara que viuran acollits per famílies de diversos municipis del Gironès, el Pla de l’Estany, el Baix Empordà, la Garrotxa i la Selva interior.

“Des de l’Ajuntament seguirem col·laborant amb aquesta iniciativa i continuarem posant el nostre petit granet de sorra per millorar les condicions de vida dels infants del Sàhara. Esperem que famílies i infants gaudiu d'aquesta experiència”, va destacar la regidora Núria Pi.

Els infants sahrauís que vénen a Catalunya viuen en campaments de refugiats en unes condicions molt dures derivades del conflicte polític i, al llarg de l’estiu, fan d’ambaixadors de la causa sahrauí. El municipi d’Algèria on viuen, Tindouf, es troba a la mateixa zona on hi ha la daira de Farsia, ciutat agermanada amb Girona des de l’any 1997.

Els infants van arribar a la ciutat de Girona a principis de juliol i s’estaran dos mesos amb famílies gironines que els acolliran i amb les quals compartiran el seu dia a dia. D’aquesta manera tindran l’oportunitat de millorar, encara que sigui per dos mesos, les seves dures condicions de vida, passaran revisions mèdiques i faran visites als especialistes. També suposa una experiència d’intercanvi i aprenentatge per a les famílies acollidores, ja que la convivència amb aquests infants els permet conèixer la realitat i els costums del poble sahrauí.

Enguany, l’Associació Catalana d’Amics del Poble Saharuí – ACAPS Girona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona ha organitzat també la “Trobada d’infants sahrauís acollits a Catalunya”. La festa, que tindrà lloc el proper 21 de juliol, començarà a les 11.30 h a la plaça del Vi amb un parlament a càrrec de la regidora de Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi. L’acte es traslladarà, tot fent una cercavila, al parc de la Devesa, on s’han preparat diverses activitats infantils com la lectura d’un conte, espectacles de circ, de màgia i un concert.


 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)