Notícies i comunicats

02/03/2015

Un total de 28 bandes s'han inscrit al Concurs INTRO 2015

L'1 de març es va iniciar la votació popular a través de les xarxes socials; la banda més votada entrarà directament a participar a la primera fase Strena't a l'INTRO, dins el Festival Strenes.

El Concurs de Música Emergent de Girona INTRO va posar en marxa ahir una aplicació perquè tothom pugui votar la seva banda preferida. Aquest concurs estarà obert fins al proper 9 de març i la banda més votada d'aquest procés entrarà directament a concursar a la primera fase Strena't a l'INTRO, on les bandes participants actuen en escenaris del Festival Strenes (11, 18 i 25 d'abril). Aquest és el primer cop que el concurs obre la possibilitat al públic a votar online i es pot fer a través d’aquesta aplicació

Un total de 28 bandes han estat admeses al procés de selecció i podran ser votades pel públic. La més votada entrarà a la primera fase juntament amb 9 bandes més: 4 d'elles procedents de guanyar altres concursos (Cru, del concurs Salt The Musics; Lád Cúig, de l’Amanida Sound; Mal Asunto, de l'Escena Bisbalenca; i Liar Desire, del concurs Joan Trayter de Figueres; amb els que INTRO col·labora) i 5 més que escollirà el jurat entre les inscrites.

El jurat fixe està format per l'MC i dinamitzador cultural Urban; el músic i productor Lluís Costa; i la cantautora Paula Grande, i al llarg de totes les fases s'hi aniran incorporant programadors i altres professionals del sector.

L'INTRO també s'estrena a Strenes: la primera eliminatòria, Strena’t a l’Intro, se celebrarà en el marc d'aquest festival. Les deu bandes seleccionades actuaran als escenaris de Sant Feliu (10 i 25 d’abril) i plaça de Santa Susanna del Mercadal (18 d’abril). En aquesta fase, s'escolliran 4 bandes per passar a la següent.

A la segona eliminatòria, les 4 bandes classificades actuaran com a teloneres de bandes reconegudes a la sala La Mirona de Salt durant el mes de maig. I finalment, per Fires de Sant Narcís, dues bandes seran les finalistes i seran puntuades per un jurat d’honor format per persones reconegudes del sector musical.

Un dels premis destacats que obtindrà la banda guanyadora serà l’actuació a l’escenari de La Copa durant les Fires de Sant Narcís 2016. Així mateix, el guanyador farà una gira de 5 concerts per les comarques gironines, remunerats en total amb 2.500 euros.

El Concurs INTRO és una bona oportunitat per a grups novells, tant per iniciar una dinàmica com a banda, que fins al moment potser no tenien, com per tocar en escenaris en bones condicions tècniques i, per tant, fer un pas més en la seva trajectòria.

Més informació a la web www.girona.cat/concursintro
Facebook www.facebook.com/ConcursIntro i Twitter @ConcursIntro 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)