Notícies i comunicats

04/03/2015

El carrer d'Oviedo es reobre al trànsit després dels treballs per restaurar el ferm de la calçada

S'han aprofitat les obres per avançar en la senyalització del carril bici en aquest tram, una actuació que estava prevista en el Pla de mobilitat urbana per al 2016

Font: Ajuntament de Girona

Avui s’ha obert al trànsit el doble sentit de circulació del carrer d’Oviedo, en el tram comprès entre els carrers d’Antoni Gaudí i de la carretera de Santa Coloma. També es restablirà la circulació al tram entre la carretera de Santa Coloma i la rotonda de Salt, un cop han acabat els treballs de restauració del ferm de la calçada que ha executat ADIF.

 

Malgrat que queda pendent la restauració de la calçada del tram del carrer d’Oviedo entre els carrers d’Antoni Gaudí i del Cassià Costal, el regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha destacat que les actuacions “suposen una gran millora per als veïns del barri, que durant molts de temps han estat patint el pas dels camions de les obres de la LAV per davant de casa seva”.

 

Aprofitant les actuacions de pavimentació i senyalització del carrer d’Oviedo que s’han fet aquestes setmanes, s’ha avançat la senyalització del carril bici d’aquest tram, que estava previst en el Pla de mobilitat urbana que s’executés el 2016. La longitud del tram de carril bici que s’obre al trànsit avui és de 857 metres. Un tram d’aquest carril bici transcorrerà per calçada i després per una vorera que s’ampliarà davant dels números 12-22 del carrer d’Oviedo. Aquestes obres d’ampliació de la vorera començaran aquest mes de març i està previst que durin uns dos mesos. “Un cop fet aquesta actuació la ciutat disposarà un nou eix de carril bici amb una longitud de 1.080 metres, que s’afegirà a tota la xarxa de carrils bici de la ciutat, que arribarà així als 26’3 quilòmetres”, ha destacat el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà.

 

En aquest nou eix l’Ajuntament hi ha instal·lat senyalització vertical perquè els conductors estiguin alerta de la presència dels ciclistes per aquest nou carril bici. El consistori hi ha instal·lat també els semàfors per a bicicletes necessaris.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)