Notícies i comunicats

13/03/2015

Girona celebrarà la jornada "L'acolliment lingüístic: el context social i personal i la motivació en l'aprenentatge"

Se celebrarà el 20 de març a la Biblioteca Carles Rahola

Font: web de la Generalitat de Catalunya

La Jornada “L’acolliment lingüístic: el context social i personal i la motivació en l’aprenentatge” se celebrarà el proper 20 de març a la Biblioteca Pública Carles Rahola. L’acte s’adreça a professorat de català i altres professionals i voluntaris d’organismes i entitats vinculats a l’acolliment lingüístic. La inscripció és gratuïta i el termini estarà obert fins al proper dilluns, 16 de març.

La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i el director general per a la Immigració, Xavier Bosch, inauguraran la jornada amb el parlament “El decret dels serveis d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya”. Seguidament tindrà lloc la taula rodona “Factors de context i personals que incideixen en la motivació i en l’aprenentatge. Com treballar-hi”, en la qual participaran el subdirector del Centre d’Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma, Andreu Domingo; el psicòleg especialista en contextos d’immigració Saïd El Kadaoui i el professor del Departament de Filologia i Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de Vic Llorenç Comajoan.

Després d’una pausa la jornada continuarà amb la presentació de diferents experiències: el taller “Situa’t i practica el català”, a càrrec de la directora i coordinadora d’AMIC-UGT Mariana Isla; la guia virtual “I tu, quin rol hi jugues?”, a càrrec de Marc Biosca, de Plataforma per la Llengua; la metodologia “El meu dia a dia, llegir i escriure”, a càrrec de Nadia El Fatimy i Maite Gener, i el wiki “La motivació a l’aula”, a càrrec de Mariona Mas i Angès Llagostera, del Consorci per a la Normalització Lingüística. L’acte es tancarà amb un concert de la coral Àkan.

La jornada està organitzada per la Direcció General de Política Lingüística, amb la col·laboració del Grup d’Immigració de la comissió d’Organismes i Serveis per al Foment de la Llengua Catalana de Girona, integrat pel Consorci per a la Normalització Lingüística, Departament d’Ensenyament –Equip LIC i formació d’adults–, Direcció General per a la Immigració, ICE Josep Pallach de la Universitat de Girona, Servei Lingüístic de Comissions Obreres, Servei Lingüístic de la UGT, Òmnium Cultural, Càritas Diocesana de Girona i Plataforma per la Llengua.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)