Notícies i comunicats

15/03/2015

Més de 2.000 alumnes han gaudit del recurs educatiu "En Xipi va a l'escola" en sis anys

La proposta té com a objectiu sensibilitzar els nens i nenes sobre la tinença responsable dels animals de companyia

Font: Ajuntament de Girona

Per sisè any consecutiu i després de l’èxit obtingut en les darreres edicions, l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració de Consell de Col·legis Veterinaris de Girona i el Col·legi de Veterinaris de Girona, ha ofert aquest curs el recurs educatiu “En Xipi va a l’escola”. Des del curs escolar 2009/2010, més de 2.000 alumnes de centres educatius de la ciutat han gaudit d’aquest recurs. Aquest curs, hi han participat un total de 450 alumnes de primària de més d’una desena d’escoles.

El recurs educatiu “En Xipi va a l’escola” “té com a objectiu transmetre als escolars que una mascota necessita cures i que és una responsabilitat a llarg termini”, tal com ha assenyalat el primer tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat i Atenció Ciutadana, Jordi Fàbrega, que també ha destacat els avantatges d’identificar les nostres mascotes amb microxip.

L’acció, que es porta a terme a tot Catalunya, forma part de la campanya de sensibilització sobre la tasca del veterinari i la tinença responsable envers els animals de companyia “Estimar-lo és cuidar-lo”, que impulsa el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya.

Els tallers s’estan portant a terme durant el segon trimestre del curs i es fan també en escoles d’educació especial de la ciutat, on els alumnes també coneixen la funció terapèutica dels gossos.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)