Notícies i comunicats

17/03/2015

L'escola de formació teatral El Galliner celebra els 25 anys

La programació teatral per celebrar l'efemèride, s'allargarà de març a juliol.

Font: Ajuntament de Girona

Enguany l’escola de formació teatral El Galliner fa 25 anys i per celebrar-ho des de la mateixa escola i l’Associació Gironina de Teatre han organitzat un seguit d’actes oberts a la ciutadania que s’allargaran des del març fins al juliol.

A l’acte de celebració, que ha tingut lloc aquest matí, hi ha assistit la segona tinenta d’alcalde i regidora d'Ocupació i Empresa de l’Ajuntament de Girona, Marta Madrenas, que ha destacat “la magnífica tasca dels professionals, amateurs i alumnes que durant tot aquest temps han ajudat a crear un públic coneixedor de teatre i han fet que les comarques gironines hagin esdevingut un territori ric en cultura”.

Tal com han explicat la presidenta de l’Associació Gironina de Teatre, Núria Borràs, el director d’El Galliner, Joaquim Noguera, i el coordinador dels actes del 25è aniversari, Jofre Huguet, totes les activitats seran obertes a la ciutadania i gairebé totes seran gratuïtes. Dins del marc de la Setmana del Dia Internacional del Teatre es presentaran les novetats programades per la celebració del 25è aniversari, entre les quals un programa de ràdio, el lliurament del premi AGT 2014 o una sortida familiar al Circ Cric.

Cal destacar que l’escola de formació teatral El Galliner ha acollit uns 30.000 alumnes, des que se’n tenen dades i ha esdevingut un referent d’escola no només a Girona capital, sinó a totes les comarques gironines. A més a més és la segona escola de teatre de Catalunya pel que fa a nombre d’alumnes, amb 608 alumnes en cursos regulars.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)