Notícies i comunicats

19/03/2015

El 28 de març es farà la jornada de debat ciutadà del procés participatiu sobre el Pla especial de la Devesa

L'acte tindrà lloc de les 9.30 h a les 14 al Centre Cultural La Mercè i esdevindrà un espai de reflexió i consens sobre les aportacions ciutadanes que s'han recollit fins ara.

La jornada de debat ciutadà del procés participatiu sobre el Pla especial de la Devesa es farà el proper 28 de març, de les 9.30 h a les 14 h, al Centre Cultural La Mercè. Durant tot el matí, les persones que hi assisteixin reflexionaran al voltant de les aportacions ciutadanes rebudes fins al moment amb la voluntat d’arribar al consens.

Per participar a la jornada, cal inscriure-s’hi a través del web www.girona.cat/devesa. Totes aquelles persones que s’hi inscriguin rebran informació prèvia sobre els temes que es tractaran. Durant l’acte es crearan tres grups de treball dividits en els grans blocs del procés participatiu: apropar el riu Ter a la ciutat; garantir el futur dels plàtans de la Devesa, i facilitar l’accés a peu al parc.

L’Ajuntament de Girona va obrir el procés participatiu del Pla especial de la Devesa el passat 2 de febrer amb l’objectiu de definir el futur del parc donant-li valor i identificant els aspectes que cal mantenir. S’ha ofert a la ciutadania la possibilitat de participar-hi en línia, a través d’un qüestionari bàsic i d’uns blocs participatius, i per escrit, a través d’un qüestionari en paper que es pot trobar als centres cívics i que es va enviar a totes les llars de la ciutat.

A més, el procés s’ha fet arribar als barris amb exposicions i sessions informatives als centres cívics; a les escoles, amb una activitat adreçada a alumnes de 5è i 6è de primària en què s’ha informat sobre les propostes del Pla i s’han recollit les opinions de l’alumnat, i a les entitats, a les quals s’ha ofert la possibilitat de fer arribar valoracions i propostes a l’equip redactor del Pla especial.

Durant el primer mes i mig de participació s’han recollit 2.441 butlletes del qüestionari obert i s’han registrat 462 usuaris a través del web que han emès 2.367 votacions i han deixat 1.565 comentaris.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)