Notícies i comunicats

14/11/2019

Neix FlamenGi, el primer festival de flamenc de Girona

El Festival FlamenGi, que porta per lema "Temps de flamenc amb talent d'aquí", es podrà gaudir aquest cap de setmana a la ciutat de Girona i concentrarà la major part d'activitats el dissabte 16 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional del Flamenc.

FlamenGi es porta a terme del 7 al 17 de novembre amb el lema "Temps de flamenc amb talent d'aquí". El festival neix des de la necessitat de portar el flamenc de proximitat als barris més emblemàtics de la ciutat: Santa Eugènia, Taialà, Pont Major i Onyar amb una forta aposta pel talent català.

El festival va arrancar el passat 7 de novembre en la seva presentació oficial amb la projecció de La Chana, multi premiat documental biogràfic de la mestra, bailaora catalana i universal. Artista que amb la seva presencia avala la nova iniciativa artística de la ciutat.

Una rica i variada programació en la qual destaquem la creativitat musical del cant d’Alba Guerrero, Pere Martínez o Thais Hernández, la versatilitat del ball de Chantal Soler, Toni Moñiz o Santos Amaya, entre molts d’altres, com el grup de rumba catalana Tambaleo. Artistes del nostre país que malgrat la seva joventut ja han recorregut el món compartint amb el públic aquest art: el flamenc.

Es sumen al programa de FlamenGi, accions formatives com classes magistrals i presentació d’editorials; mostres artístiques especials, com l’actuació dels estudiants de flamenc amb discapacitat física en el seu programa especial inclusiu o activitats populars com un mercat especialitzat en el gènere o una arrossada popular. Destaquem també la flashmob de ball coreografiada pel bailaor José Manuel Álvarez, un dels joves valors catalans amb més projecció internacional actual, que serà l’eix central de la celebració del Dia Internacional del Flamenc a la plaça Pere Calders amb una concentració festiva de bailaors/es de diferents escoles de la ciutat.

El festival és dirigit per Noemí Osorio Úbeda, gestora cultural amb una trajectòria de més d’una dècada dinamitzant el flamenc en la ciutat, amb el suport institucional de Girona Cultura de l’Ajuntament de Girona, l’experiència professional de soumahproject+, la certificació de Taller de Músics i la col·laboració de diferents entitats, marques i organitzadors que s’han sumat a la proposta del naixement de FlamenGi.

FONT: comunicación_soumahproject+

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)