Notícies i comunicats

15/06/2018

Una cinquantena d'imatges contemporànies s'exhibiran als carrers de Girona en la primera trobada de fotografia de la ciutat

Les exposicions "Temps de foto" i "Un món paral·lel", comissariada per Joan Fontcuberta, s'inauguraran demà, dissabte, en el marc d'aquesta jornada dedicada a la foto dins de Temps d'Art.

La fotografia serà la protagonista de la jornada de demà, dissabte, en el marc de la primera edició de la iniciativa Temps d’Art de Girona. Dins de la programació d’activitats d’arts visuals al carrer amb la idea d’apropar l’art a les persones, s’ha organitzat la primera trobada de fotografia de Girona que portarà l’obra de diversos autors contemporanis als carrers de la ciutat. 

Així, des de demà i fins al 23 de setembre, es podrà veure una selecció de set fotògrafs professionals contemporanis de Girona dins de l’exposició “Temps de foto”, que s’exhibirà al pont de Sant Feliu i al parc Central. Cada autor mostrarà vuit fotografies que giraran a l’entorn d’un tema escollit per cada artista. En total es podran veure 54 fotografies de gran format entre les quals es presenten projectes artístics i documentals. 

Els fotògrafs i fotògrafes participants són Israel Ariño, Martí Artalejo, Marina Calahorra.-Javier Luengo, Marta Negre, Carles Palacio, Roger Serrat Calvó i Jordi S. Carrera. La selecció ha anat a càrrec de la directora del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, Carme Sais. La inauguració de l’exposició es farà demà a les 11 h al pont de Sant Feliu. 

La segona exposició que s’inaugurarà demà i que s’emmarca dins la primera jornada dedicada a la fotografia a la ciutat serà “Un món paral·lel”, comissariada per Joan Fontcuberta. Es tracta d’una mostra itinerant produïda per Roca Umbert Fàbrica de les Arts que posa de manifest el treball de nou artistes (Azahara Cerezo, Roberto Feijoo, Andrés Galeano, Albert Gusi, David Mayo, Alberto Salván, Txema Salvans, Ruben Torras Llorca i Bàrbara Traver) que utilitzen Google Street View com a espai d’experiència i finestra a una representació virtual de la realitat. La inauguració de l’exposició es farà a les 12 h al centre Bòlit_LaRambla. 

El comissari de la mostra, Joan Fontcuberta, tancarà la jornada amb una conferència al Centre Cultural La Mercè (18 h) titulada “Fotografia, un món paral·lel?”. 

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha ressaltat “la importància que té la imatge i la fotografia en la nostra societat i el paper que juga en l’acostament de la cultura i l’art a nous públics i a la ciutadania en general”.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)