Notícies i comunicats

20/06/2018

L'Ajuntament de Girona proposa una concessió de 50 anys de l'estadi municipal de Montilivi al Girona Futbol Club SAD

L'entitat esportiva haurà de pagar anualment un cànon de 197.929,65 euros que destinarà a l'execució d'obres d'inversió a l'equipament. Aquest divendres es farà un ple extraordinari per sotmetre a votació la proposta.

L’Ajuntament de Girona proposa una concessió de 50 anys de l’estadi municipal de Montilivi al Girona Futbol Club SAD. Així ho han explicat aquesta tarda l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora d’Hisenda i Règim Interior de l’Ajuntament, M. Àngels Planas, que han comentat que la concessió es portarà a aprovació en un ple municipal extraordinari urgent que es farà aquest divendres a les 17 h.

La concessió inclourà el pagament d’un cànon anual de 197.929,65 euros que l’entitat esportiva haurà de destinar a l’execució d’obres d’inversió a l’equipament. La proposta inclou també altres premisses com que tota la inversió que es faci durant aquest anys a l’equipament l’assumirà el concessionari al seu risc i ventura o que, en el cas que s’incorpori un patrocinador, el nom de l’estadi haurà de mantenir sempre la denominació “Girona” o “Montilivi”.

“Compartim amb el club l’objectiu que Girona es consolidi a l’elit del futbol i volem mantenir la identitat del club amb la ciutat. Girona té una gran oportunitat si va de la mà del futbol i el futbol té una gran oportunitat si va de la mà de Girona. Amb aquesta concessió volem donar estabilitat al club perquè pugui portar a terme un projecte ple de valor afegit, com ara el fet de tenir esportistes de primer nivell a la ciutat que esdevinguin referents en la pràctica de l’esport i en els hàbits de vida saludables”, ha subratllat l’alcaldessa.

Madrenas ha assenyalat també que “ara hem acabat de definir el terreny de joc entre la ciutat i el club i hem de tenir en compte que aquest no és un document rígid” sinó que, tal com ha explicat la regidora M. Àngels Planas “permet que s’hi puguin fer modificacions en funció de les variacions en la situació de l’entitat”.

La proposta de concessió incorpora el deure del concessionari de destinar una part de les entrades de cada partit a entitats del tercer sector, de persones amb discapacitat o amb risc d’exclusió social, i de potenciar el futbol base i el futbol femení de l’entitat.

La superfície total sobre la qual es fa la concessió és de 37.175,54 metres quadrats i l’edificabilitat de l’espai passarà dels 12.197,12 metres quadrats actuals als 15.734,21 metres quadrats de la concessió, una superfície que es podrà destinar a usos esportius o vinculats a la pràctica esportiva. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)