Notícies i comunicats

21/06/2018

Temps d'Art encara la recta final de la primera edició amb una reflexió sobre art i espai públic

L'arquitecta Beth Capdeferro, l'antropòleg Manel Delgado i l'artista Núria Güell participaran avui en una jornada que tindrà lloc al Bòlit_Pou Rodó.

La primera edició de Temps d’Art arriba a la recta final. Un dels plats forts d’aquesta setmana serà la jornada de reflexió sobre art i espai públic que protagonitzaran avui l’arquitecta Beth Capdeferro, l’antropòleg Manel Delgado i l’artista Núria Güell en un acte al Bòlit_PouRodó a partir de les 18 h.

Amb l’objectiu de fer que Temps d’Art no sigui només un espai per a la difusió de la creació contemporània, des de l’Ajuntament de Girona s’han organitzat també elements per a l’educació, la reflexió i el debat al llarg d’aquest mes de juny dedicat a les arts visuals. En aquest sentit, s’han programat tallers i conferències entorn de l’espai públic i l’art com el que demà moderarà la historiadora de l’art Lluïsa Faxedas.

Beth Capdeferro parlarà de l’art i l’espai públic des del vessant de l’arquitectura; Núria Güell parlarà de l’art en l’espai pública i la creació contemporània, i Manuel Delgada reflexionarà sobre l’art en l’espai públic des d’una òptica política i social. Al final de l’acte hi haurà un espai obert d’intervencions.

El projecte WOMART arribarà finalment a Girona aquest divendres

El projecte WOMART, que reivindica el talent femení en les arts visuals amb deu d'intervencions artístiques en l'espai públic a càrrec de deu dones artistes, es va portar a terme el passat mes d’abril a diferents ciutats de Catalunya membres del Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals. A Girona estava previst que hi hagués una instal•lació de PEDRA el passat 14 d’abril però, a causa de les condicions meteorològiques, es va ajornar fins a aquest divendres, dia 22 de juny. D’aquesta manera, l’activitat, que es portarà a terme durant tot el dia a la plaça del Pou Rodó, s’emmarcarà dins de la iniciativa Temps d’Art.

El duet PEDRA, format per Marina Pujadas (Barcelona, 1983) i Sofía Zunino (Buenos Aires, 1983), presentarà a Girona una instal•lació performàtica lúdica i contemplativa de l’univers dels mòbils cinètics, inspirada en l’evolució de l’ús de la paraula bòlit, a través de les arts tèxtils, el moviment i la música.

WOMART neix amb l’objectiu de donar visibilitat i reconèixer el talent artístic de les dones creadores, fomentar la presència d’aquestes en el camp de l’art urbà i afavorir la seva professionalització en resposta a la manca de paritat real als circuits de les arts visuals. Es pretén explorar la relació de la feminitat, el gènere, la dona i l'art, generant un discurs que reflexioni sobre aquest aspecte des de les diferents disciplines artístiques, els estils, tècniques i sensibilitats individuals de les 10 artistes participants, que han estat escollides per al projecte per l'excel•lència del seu treball, independentment de la seva trajectòria i reconeixement professionals.

Les propostes de les artistes han sigut comissariades per l'associació Rebobinart, guanyadora amb el projecte Womart del Concurs de Comissariat impulsat el 2017 per distingir un projecte d’intervenció a l’espai públic pel Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals, format per les ciutats de Girona, Figueres, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat del Vallès, Tortosa i Vilanova i la Geltrú. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)