Notícies i comunicats

27/06/2018

Aquest estiu torna la "invasió lectora" a la ciutat de Girona

Demà els clubs juvenils de lectura de les Biblioteques de Girona recorreran el municipi llegint.

La “invasió lectora” tornarà a la ciutat de Girona aquest estiu. Concretament, demà, dia 28 de juny, el conjunt de participants dels clubs de lectura juvenil de les Biblioteques de Girona es trobaran per omplir de lectura la ciutat. Una cinquantena de nois i noies, d’entre 13 i 17 anys, es concentraran al parc Central a les 9.30 h per començar un itinerari que s’allargarà durant tot el matí. 

Diferents ubicacions de la ciutat es convertiran en punts de lectura on els joves llegiran, faran recomanacions de llibres i realitzaran accions per deixar les seves reflexions sobre l'experiència lectora. La primera parada de l'itinerari serà la zona de palmeres al parc Central, des d’on es seguirà cap a la plaça de l’U d’Octubre del 2017, la plaça de la Independència, el jardí de l'Àngel i finalment el parc de la Devesa, on podran gaudir d’un vermut literari. 

Aquesta iniciativa és la principal activitat per a joves que les biblioteques realitzen a l’estiu i té l’objectiu de fer visible aquest col·lectiu, proposant la lectura com a forma d'oci entre els joves. 

Biblioteques de Girona organitza un total de quatre clubs de lectura juvenil, adreçats a nois i noies entre 12 i 17 anys que els agradi llegir. Es convoca una reunió mensual on es comenten i es comparteixen les lectures que s’ha proposat llegir. Els joves col·laboren amb la biblioteca amb les propostes de selecció de fons i, a vegades, acompanyen la bibliotecària a la llibreria per poder seleccionar les adquisicions que després formaran part del fons. La inscripció a aquests clubs és gratuïta i els llibres els proporciona la biblioteca. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)