Notícies i comunicats

29/06/2018

Barba Corsini obrirà un nou cicle de poesia al Claustre de La Mercè

Maria Helena Tolosa, Toni Xuclà i Gemma Humet i Ramon Bartrina són els noms que completen el cartell del nou cicle "Poesia per a tothom! Cicle de recitals al Claustre"

El 27 de juny, Barba Corsini, el projecte d’Eduard Escoffet i Pope, va inaugurar un nou cicle de poesia en viu al Claustre de La Mercè programat per l’Escola Municipal d’Humanitats, “Poesia per a tothom! Cicle de recitals al Claustre”.

Les nits d'aquest estiu, La Mercè converteix el Claustre en un cabaret poètic on, fent el toc, es podrà descobrir tota mena de propostes poètiques des de la més clàssica a la més contemporània.


PROGRAMA

27 de juny a les 22 h
Eduard Escoffet i Pope, “Barba Corsini”

Barba Corsini és el nou projecte del poeta Eduard Escoffet i el músic Pope, membre de STA i Fuego, entre d’altres bandes. Es tracta d’un projecte d’exploració de la veu i l’electrònica a mig camí entre l’spoken word i la improvisació, amb estructures pop i espai per al dub i el soroll. Un aporta la veu i els textos i l’altre la trompeta, la melòdica i electrònica, sense que quedin del tot definits els rols de cadascú.


4 de juliol a les 22 h
Maria Helena Tolosa, “Paraules d’ahir, per avui: mort i amor, natura i dignitat”

'Paraules d'ahir per avui', un espectacle literari dirigit per Martí Peraferrer i representat per M Helena Tolosa i Pep Prat amb el que proposen un recorregut que ens transporta de l’ahir a l’avui per redescobrir el sentit amagat de les paraules dels nostres poetes que ens mouen pel temps en un poesia de l’ara i aquí, on els mots, no perden el seu sentit.


11 de juliol a les 22 h
Toni Xuclà i Gemma Humet, “Poemes que es fan cançons”

Toni Xuclà i Gemma Humet presenten Poemes que es fan cançons un concert a partir de poemes de Carles Riba, Salvador Espriu, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Pere Quart, Raimon, Lluís Llach, J.M. Serrat… Poemes que es fan cançons i cançons que han esdevingut poemes. En aquest concert trobem una de les millors noves veus de panorama actual a Catalunya i un dels compositors més reconeguts del país.


18 de juliol, a les 22 h
Ramon Bartrina, “OPMEIT”

Opmeit és el primer poemari de Ramon Bartrina, editat per Edicions Tremendes el 2015.
Opmeit és post-poesia. Un crit crític a l’era digital, a la indiferència, al maltractament, a la contra natura. És un viatge a un futur per adonar-se que ja no queda res, i llavors fer el camí de tornada al present per preguntar-se: Què és el temps?
Opmeit és post-apocalipsi, misteri, urbex; però també ironia, humor, anhel.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)