Notícies i comunicats

04/07/2018

La meditació i la preparació per a l'últim viatge, eixos de la quarta edició de Girona novaCultura de Salut

L'esdeveniment tindrà lloc del 28 al 30 de setembre en diferents espais del Barri Vell.

La regidora d’Igualtat, Drets Socials, Salut i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau; la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, i la directora de les jornades, Sylvia Miàs, han presentat aquest matí la quarta edició de Girona novaCultura de Salut, que tindrà lloc del 28 al 30 de setembre en diversos espais emblemàtics del Barri Vell. 

Sota el títol “Silenci”, les jornades se centraran enguany en la meditació i els preparatius per a l’últim viatge i oferiran a les persones participants eines per gestionar millor els problemes personals vitals. L’activitat inclourà ponències, converses i tallers a càrrec de diversos especialistes.

La regidora d’Igualtat, Drets Socials, Salut i Dinamització del Territori, Eva Palau, ha volgut posar de relleu que “les jornades són una eina per ajudar-nos a veure la importància de gestionar les dificultats que ens anem trobant pel camí i de saber treballar les nostres emocions davant de situacions complicades”, alhora que ha agraït la tasca de l’organització que “fa una feina que difícilment podria assumir l’Administració per ella mateixa”. 

La programació d’actes començarà el divendres 28 de setembre amb la “Sessió d’autocompassió per als alumnes de Batxillerat Internacional” (10 h) i la conferència inaugural “El valor del silenci conscient” (13 h), que aniran a càrrec de la psicòloga i presidenta de l’Asociación Española de Mindfulness y Compasión, Cecília Gelpí. Tallers sobre meditació, dolor i patiment o tècniques per afrontar i preparar la mort; activitats lúdiques i familiars; o un concert de música tradicional de l’Índia són algunes de les activitats que tindran lloc abans de la meditació en absolut silenci del Dia del Silenci, el 30 de setembre de les 10.30 h a les 17 h a l’Hostatgeria del Monestir de Sant Daniel. Aquesta activitat, que clourà la iniciativa enguany, serà l’única proposta de pagament de les jornades (50 euros amb menjar inclòs). La resta de tallers i activitats seran gratuïts, tot i que caldrà fer inscripció prèvia en línia a través del web www.oncolligagirona.cat 

La Fundació Oncolliga Girona promou la iniciativa Girona novaCultura Salut des del 2013 amb l’objectiu de donar a conèixer eines per gestionar les emocions i posar en relleu la importància de les relacions socials per tal de gaudir d'una vida més saludable.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)