Notícies i comunicats

06/07/2018

Girona es tornarà a mullar per l'esclerosi múltiple aquest diumenge en la celebració del 25è aniversari de la campanya

Els fons recaptats d'aquesta edició es destinaran a millorar les condicions de vida dels infants afectats per la malaltia.

Un any més Girona tornarà a participar a la campanya “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”, organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple i que aquest any celebra els 25 anys. La piscina olímpica del GEiEG del complex esportiu de Sant Ponç acollirà l’acte central de la campanya solidària, amb la cançó LluitEM, interpretada per Begonya Matesanz, afectada per la malaltia. Els fons recaptats en aquesta edició es destinaran a fomentar accions que afavoreixin la qualitat de vida dels infants afectats d’esclerosi múltiple, que són un 10% dels casos diagnosticats. 

Les piscines municipals de la Devesa i de Santa Eugènia - Can Gibert del Pla s’han adherit a la iniciativa, com en els últims anys. Cal destacar que la piscina municipal de la Devesa hi ha estat present ininterrompudament des de la primera edició, l’any 1994. La regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, ha volgut destacar que l’esdeveniment “té una base molt sòlida a Girona i que l’Ajuntament sempre estarà al costat d’iniciatives solidàries que ajudin a millorar la qualitat de vida de la ciutadania”, alhora que ha animat els gironins i les gironines a participar en la campanya. 

El Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple es va celebrar per primer cop el 17 de setembre de 1994 a 67 piscines a Catalunya i l’últim any ja en van ser més 600. Es calcula que cada any més de 100.000 persones es mullen i neden uns metres en solidaritat amb les persones que tenen aquesta malaltia neurològica. A través del Mulla’t, la Fundació Esclerosi Múltiple vol conscienciar la població sobre la malaltia, que actualment afecta unes 7.500 persones a Catalunya. 

A la presentació d’avui també hi han assistit el cap del Servei de Neurologia de l’Hospital Dr. Josep Trueta i Hospital Santa Caterina, Lluís Ramió; la coordinadora del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple a Girona, Maria Jose Muñoz; el president del GEiEG, Francesc Cayuela, i la directora de Comunicació de la Fundació Esclerosi Múltiple, Íria Saà. 

Per a més informació, consulta dels equipaments i poblacions adherides, i formes de col·laboració, podeu consultar el web de la campanya “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)