Notícies i comunicats

16/07/2018

L'Ajuntament de Girona dona la benvinguda als infants sahrauís que passaran l'estiu a la ciutat

Uns 30 nens i nenes dels campaments de refugiats de la daira de Farsia s'estaran dos mesos amb famílies gironines.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, acompanyada del regidor de Cooperació, Cristóbal Sànchez, rebran aquesta tarda a les 17.30 h al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona els nens i nenes provinents dels camps de refugiats sahrauís que s’estaran tot l’estiu a la ciutat de Girona.

El grup de 30 infants passaran dos mesos a la ciutat en el marc del programa “Vacances en pau”, que organitza l’Associació Catalana d’Amics del Poble Saharuí – ACAPS Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i d’altres consistoris gironines. A Tindouf, els nens i nenes que s’estaran a Catalunya viuen en campaments de refugiats en unes condicions molt dures derivades del conflicte polític i al llarg de l’estiu fan d’ambaixadors de la causa sahrauí.

Els infants van arribar a la ciutat de Girona a principis de juliol i s’estaran dos mesos amb famílies de la ciutat que els acolliran i amb els quals compartiran el seu dia a dia. D’aquesta manera tindran l’oportunitat de millorar, encara que sigui per dos mesos, les seves dures condicions de vida, passaran revisions mèdiques i faran visites als especialistes. També suposa una experiència d’intercanvi i aprenentatge per a les famílies acollidores, ja que la convivència amb aquests infants els permet conèixer la realitat i els costums del poble sahrauí.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)