Notícies i comunicats

17/07/2018

Les biblioteques de Girona estenen la lectura a les piscines i a les places durant l'estiu

Un any més està en marxa la Bibliopiscina a les piscines de la Devesa i a les instal·lacions del GEIEG de Sant Ponç i Sant Narcís.

Les biblioteques de Girona tornen a sortir al carrer un estiu més. Des de principis de juliol està en marxa la Bibliopiscina a les piscines municipals de la Devesa i a les instal·lacions del GEiEG del Sant Ponç i de Sant Narcís i la Biblioplaça a diversos barris de la ciutat. Com a novetat, enguany, del 13 al 24 d’agost, s’incorporen els jardins de les Pedreres i la plaça del Pou Rodó als punts on es portarà el carro mòbil de la Biblioplaça. 

Sota el lema de “Biblioestiu, la lectura a la fresca”, l’Ajuntament de Girona ofereix aquestes dues iniciatives amb l’objectiu que la ciutadania pugui gaudir de la lectura a l’aire lliure durant els mesos de juliol i agost. Són totalment gratuïtes i van adreçades sobretot als infants, però també hi ha propostes per als adults. L’ús és lliure, i es pot fer préstec a casa amb el carnet de biblioteques. 

La Bibliopiscina torna a la seva cita anual a les piscines municipals de la Devesa en col·laboració amb el Servei Municipal d’Esports, que reserva un espai ombrejat a tocar de l’aigua perquè s’hi puguin dur a terme més fàcilment totes les activitats de dinamització lectora per a infants i també el servei de consulta i préstec de llibres, diaris i revistes. 

Al mateix temps, l’Ajuntament de Girona col·labora amb l’entitat esportiva GEIEG perquè les persones sòcies i visitants de les piscines de l’entitat gaudeixin gratuïtament també d’un servei de Bibliopiscina. Com els anys anteriors, la Bibliopiscina s’instal·larà al complex esportiu de Sant Narcís i també a les instal·lacions de Sant Ponç. 

D’altra banda, els barris on s’instal·larà la Biblioplaça durant el juliol i l’agost són els següents: Vila-roja, Font de la Pólvora, Mas Ramada, Vista Alegre, Sant Narcís, Can Gibert del Pla, Devesa, Mercadal, Santa Eugènia, Pedreres i Barri Vell (zona del Pou Rodó). Durant quinze dies a cada plaça, de dilluns a divendres, els ciutadans i les ciutadanes podran acostar-se al carro mòbil preparat amb llibres per triar les lectures que més els agradin, que són per a un públic ampli i que responen a gustos literaris diversos. 

Una de les activitats més atraients tant a la Bibliopiscina com a la Biblioplaça són les hores del conte per als infants, que van a càrrec de contistes professionals. En total representen 13 actuacions al llarg de l’estiu, i complementen les activitats infantils de les biblioteques, que aquest any se centren en la campanya “Un estiu de detectius”.

Podeu consultar tota la programació al web de Biblioteques de Girona

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)