Notícies i comunicats

25/10/2019

L'arquitecta Assumpció Puig reivindica el lideratge femení en el pregó de les Fires de Sant Narcís 2019

El discurs de la degana del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya ha servit per donar el tret de sortida a la festa major de Girona.

La degana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Assumpció Puig, ha fet una reivindicació del lideratge femení en el pregó de les Fires de Sant Narcís 2019. L’arquitecta gironina ha donat el tret de sortida a la festa major de la ciutat des del balcó de l’Ajuntament de Girona al costat de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i de diversos regidors i regidores del consistori.

“Per sort ja ningú pot aturar els somnis de les nenes d’avui, les dones del demà. Al contrari, les generacions de més edat tenim l’obligació d’empoderar-les perquè sempre, sempre, puguin ser autònomes i decidir el seu futur. Avui sóc al balcó de l’Ajuntament per animar totes les nenes a fer realitat els seus somnis. Només us cal il·lusió, treball i voluntat”, ha assenyalat Puig en el seu pregó.

En seu discurs, Assumpció Puig ha recordat també els seus orígens, al carrer de l’Argenteria de Girona; la seva trajectòria com a arquitecta i, sobretot, el seu amor per Girona i per les Fires de Sant Narcís. “Les Fires són una teràpia col·lectiva, una parada, un sacseig. En moments de gran frustració i decepció, ens cal gaudir, deixar-nos portar per la màgia de les llums i els sons desharmonitzats dels firaries, dels gegants i les gegantes, els capgrossos, els grallers, els castells, les titelles i el teatre”, ha afegit.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, s’ha dirigit als gironins i gironines que s’aplegaven a la plaça del Vi per desitjar-los unes bones Fires de Sant Narcís.

Com és tradició, els balls de l’imatgeria festiva de la ciutat a la plaça del Vi han precedit i succeït la lectura del pregó. Abans del pregó, s’han ballat els balls de plaça amb els gegants de Santa Eugènia, els gegants de l’Esquerra del Ter, la Mula Baba, les Bastoneres, els Dragolins, el Beatusaure, el gegant Gerió i el Petit Drac Major. Un cop acabat el pregó, hi ha hagut els balls de l’Àliga i dels capgrossos i els gegants de Girona. Després de l’habitual pluja de mosques, s’ha fet el retrò de petards a la plaça del Vi i s’ha encès l’anella de foc. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)