Notícies i comunicats

22/12/2014

L'Ajuntament de Girona rep el fons documental d'Emili Casademont

L'alcalde Carles Puigdemont presidirà l'acte d'acceptació del fons que tindrà lloc aquest vespre (19 h) a la Sala Miquel Diumé del consistori

Font: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona rep el fons documental del periodista gironí Emili Casademont. L’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, presidirà l’acte d’acceptació del fons que tindrà lloc avui a les 19 h a la Sala Miquel Diumé del consistori. També participaran a l’acte la vídua i el fill de Casademont, Emília Pla i Jordi Casademont; i representants de diversos mitjans de comunicació i entitats amb les quals havia tingut vinculació Emili Casademont, com el president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Ventura; la directora de Ràdio Girona - Cadena Ser, Carme Martínez; el director del Diari de Girona, Jordi Xargayó; el vicepresident de la Unió Esportiva Figueres, Carles Lloveras; l’escriptora Isabel-Clara Simó i els periodistes Josep Puigbó i Josep M. Bernils.

El fons d’Emili Casademont que se cedirà a l’Arxiu Municipal de Girona és bàsicament documentació textual, sobretot esborranys de llibres i articles escrits per ell, a més de documentació bibliogràfica i d’hemeroteca. Conté documentació aplegada i produïda per Emili Casademont entre el 1960 i el 2007.

Breu biografia

Emili Casademont i Comas (Girona, 15 de febrer de 1936 - Figueres, 27 de novembre de 2012) fou un periodista gironí que desenvolupà la seva activitat professional a Catalunya, el Marroc i el Principat d'Andorra, a mitjans com les agències Reuters, Europa Press, Cifra i Efe, entre d'altres.

Pioner de la ràdio en català de postguerra, l'any 1999 fou guardonat per aquest motiu amb el premi Mosca de Galena pel Col·legi de Periodistes de Catalunya. Els últims anys residí de forma fixa a Figueres, on hi escrigué articles d'opinió per a diversos mitjans locals, com el Diari de Girona, del qual n'era el col·laborador més antic.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)