Notícies i comunicats

30/12/2014

Bons resultats de la campanya informativa sobre la recollida de residus al Barri Vell i al Mercadal

Es calcula que s'ha reduït un 25% el nombre de bosses d'escombraries dipositades de manera incorrecta a la via pública

Durant tres setmanes, l’Ajuntament de Girona ha portat a terme una campanya informativa per promoure l’ús correcte dels punts de recollida de residus al Barri Vell i al Mercadal. La campanya, que es va acabar a mitjan de desembre, ha inclòs un porta a porta als veïns i veïnes per informar sobre com separar correctament els residus i explicar el sistema de recollida selectiva amb cubells; una bustiada amb díptics informatius sobre el sistema de recollida de residus a aquests dos barris que es va iniciar al juny, i la col·locació d’adhesius a les bosses dipositades als portals i a les papereres del carrer.

Els resultats de la campanya han estat positius i es calcula que s’ha aconseguit reduir aproximadament un 25% el nombre de bosses dipositades de manera incorrecta a la via pública. En aquestes tres setmanes s’han col·locat uns 2.000 adhesius en bosses deixades en portals i papereres.

Amb motiu de les festes nadalenques s’ha aturat la campanya informativa per evitar l’impacte visual negatiu que poden tenir les bosses dipositades a la via pública, però es preveu “intensificar les campanyes informatives al llarg del 2015 per acabar de consolidar l’actual model de recollida al Barri Vell i Mercadal”, tal com ha assenyalat el tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat i Atenció Ciutadana, Jordi Fàbrega.

Cal tenir en compte que l’Ordenança de gestió dels residus municipals estableix sancions d’entre 125 i 600 euros per deixar les bosses d’escombraries de manera indiscriminada a la via pública, en voreres, portals o papereres.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)