Notícies i comunicats

23/12/2014

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona tornarà a tenir biblioteca aquest estiu amb pati interior com a novetat

La Diputació de Girona i l'Ajuntament de Girona han signat avui un conveni perquè el centre de la ciutat torni a tenir servei de biblioteca. L'acord estableix que s'instal·larà la biblioteca Ernest Lluch on fins ara s'ubicava la Biblioteca Pública de Girona de la Casa de Cultura.

Foto de Miquel Millan

Font de la nota de premsa: Diputació de Girona

L'acord estableix que l'ens supramunicipal cedeix al consistori les dependències de la Casa de Cultura on fins ara s'ubicava la Biblioteca Pública de l'Estat i, a més, un pati interior de 266 m2. En total una superfície de 1.000 m2 que l'Ajuntament adequarà per instal·lar-hi la biblioteca Ernest Lluch, que obrirà les seves portes al públic abans de l'estiu. La cessió, que és gratuïta i té una durada de 20 anys prorrogables, inclou també la utilització de la capella-auditori i altres espais de la Casa de Cultura per a les activitats que pugui necessitar la biblioteca.

L'acte de presentació del conveni ha tingut lloc aquest migdia a la Diputació i ha comptat amb la participació de Joan Giraut, president de la Diputació; Xavier Soy, vicepresident de la Diputació i diputat de Cooperació local, cultural i d'acció social, i Carles Puigdemont, alcalde de Girona.

Joan Giraut, president de la Diputació, ha explicat que la cessió s'emmarca en l'aposta de la Diputació per la difusió del patrimoni cultural. “Volem que els ciutadans no vegin entorpit el seu accés a la cultura”. Xavier Soy, ha coincidit amb Joan Giraut i ha assenyalat que “la Diputació compleix amb el seu compromís amb la cultura”.

Carles Puigdemont ha agraït a la Diputació la cessió: “És un bon regal de Nadal”. Puigdemont ha explicat que, primerament, s'hi faran obres d'adequació dels espais per un import de 400.000 euros i que, tot seguit, s'hi traslladarà la biblioteca Ernest Lluch, que conservarà el mateix nom. “A final del primer semestre del 2015 ja serà operativa” ha conclòs l'alcalde.

Actualment la biblioteca Ernest Lluch, que té prop de 40.000 documents, es troba instal·lada al Centre Cívic Pla de Palau. Quan el trasllat es faci efectiu els espais que deixi lliure serviran per ampliar el centre cívic. Puigdemont també ha avançat que s'hi construirà una planta superior.

D'altra banda, la Biblioteca Pública de l'Estat “Carles Rahola”, ubicada al carrer Emili Grahit, ha entrat en funcionament avui. La inauguració institucional es preveu que es faci al llarg del mes de gener. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)