Notícies i comunicats

30/12/2014

La gironina Jessica Matas rep la beca Joan Bruguera 2013-2014

La Fundació Joan Bruguera té com a objectiu avançar en la recerca i la innovació mèdica

Font: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona ha atorgat les beques Joan Bruguera 2013-2014. Les dues persones becades aquest curs han estat les gironines Jessica Matas i Mariona Esteve. Aquesta última, però, ha renunciat a la beca per motius personals a causa d’un canvi en la seva situació laboral. Matas, per la seva banda, és llicenciada en Medicina i Cirurgia i metgessa oftalmòloga resident a l’Hospital Clínic de Barcelona. Destinarà l’import de la beca a cursar estudis d’especialització i/o treballs d’investigació mèdica a l’Institut Clínic d’Oftalmologia de l’Hospital Clínic de Barcelona durant el curs 2014-2015. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, li va fer entrega de la beca la dimarts passat. 

La Fundació Joan Bruguera de Girona és una fundació cultural i docent que té com a propòsit avançar en l'excel·lència en el camp de la recerca i la innovació mèdiques. El Patronat de la Fundació està format per representants de l'Ajuntament de Girona, del Col·legi de Metges de Girona i de la Universitat de Girona. Cada any es convoquen dues beques, per un import total de 12.000 euros (un màxim de 6.000 euros per a cada beca), destinades a fer estudis d'especialització i/o treballs d'investigació mèdica a la Universitat de Montpeller o en qualsevol de les universitats o centres de recerca de caràcter públic de Catalunya. 

Des del 2013, l’Ajuntament de Girona ha donat un nou impuls a aquestes beques. L’any passat la gironina Anna Bellod, llicenciada en Medicina, va ser la persona becada per al curs 2013-2014. L’altra beca va quedar deserta.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)